imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Zuckerberg završio s ispričavanjem na F8


Sada se posvetio nečem novom – uveo je Tinder na Facebook. Ali očekuje se i blokiranje poruka, sigurnije upravljanje podacima i chatboti.

F8 je godišnja konferencija za razvojne programere Facebooka, na kojoj se obično predstavljaju aktualne inovacije te vizije čelnika. S obzirom na to da je prije nekoliko tjedana američki Senat uspio osramotiti Zuckerberga u svezi s predsjedničkim izborima 2016. godine, s osobitim naglaskom na manipulacijama, lažnim vijestima i sigurnosti podataka, odaziv je bio velik.

Čelnik Facebooka posvetio je mnogo vremena toj temi. Priznao je da je bilo nelagodno, ali da nije mogao odgovoriti na sva pitanja senatora jer se nije dovoljno pripremio. Stoga je opet obećao učiniti Facebook još sigurnijim. Uglavnom, standardne stvari – ako ste slušali Zuckerberga ove godine, znate na što mislim. Doduše, prema procjenama mnogih analitičara, čini se da je ovime završio svoju turneju ispričavanje te se odlučio posvetiti budućnosti i daljnjem razvoju.

To potvrđuje i činjenica da su do sada strogo zabranjivani chatboti napokon dobili zeleno svjetlo: platforma Messengera je otvorena, pa administratori bilo koje tvrtke mogu slobodno dodati te botove svojim stranicama. Još jedna zgodna činjenica: u prethodnom su razdoblju zabranili stvaranje novih botova, pa su neki inovativni poduzetnici počeli prodavati chatbote, premda su izvorno bili besplatni.

Nadalje, svima bi se mogla svidjeti veća sigurnost unutar aplikacije. Zuckerberg je usporedio pohranjivanje naših podataka na Facebooku s načinom na koji internetske stranice pohranjuju povijest pretraživanja u kolačićima. To je dvosjekli mač jer nam Facebook od sada neće moći prikazivati „relevantan sadržaj“ (čitaj: ciljano oglašavanje) – to bi moglo dovesti do narušavanja korisničkog iskustva. Vidjet ćemo, to se sigurno neće dogoditi preko noći.

Novi dizajn Messengera u dark modeu

S obzirom na to da je dark mode popularna tema na iMagazinu, dopustite da vam kažemo da će novi dizajn Messengera doći s tamnim načinom rada. Za sada vam samo možemo pokazati ovu krasnu sliku (demonstriranu iPhoneom X, kao u slučaju svake promjene u Messengeru):

Cilj je pojednostaviti izgled Messengera, što se kosi s tradicijom nekoliko zadnjih godina (kada se težilo prikazivanju što više tipki i značajki na zaslonu). Ne trebate puno tražiti da biste našli argumente za tu promjenu: Messenger Lite (trenutno dostupan samo za Android) ima bolje ocjene od originalne aplikacije.

Najznačajnije je da će u donjem navigacijskom dijelu zaslona sada biti tri tipke, a podjela ikona u gornjem dijelu bit će mnogo preglednija. U usporedbi sa sadašnjim dizajnom, meni je ovaj mnogo bolji.

Smislene veze umjesto Tindera

Zuckerberg tvrdi da se trećina oženjenih Amerikanaca upoznala pomoću Facebooka, a tu bi brojku željeli povećati uvođenjem Meaningful Relationshipsa. Korisnici će pronalaziti ljude s kojima nemaju zajedničkih prijatelja. Tako mogu krenuti u čist odnos.

Čak su istaknuli da je naglasak na stvaranju dugotrajnih odnosa. Vidjet ćemo kako će se ta funkcija nositi s Tinderom.

Sviđa li vam se novi dizajn Messengera? Jeste li očekivali nešto drugo od Zuckerberga?

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!