imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Zlatni iPhone X postoji, ali ga Apple nije lansirao


Za sada. A ovaj puta, najbolje je to što informacije nisu procurile ni od Gurmana, ni od Kuoa – već FCC-a.

Kao što znate, iPhone X, lansiran prošle jeseni, stigao je u dvije boje: crnoj i bijeloj. To je bio neobičan potez za Apple, s obzirom na to da su nedavno predstavili svoje proizvode u različitim bojama, sve od Rosegold pa do Jet Black boje, kao i RED uređaje. Smatrali smo da je riječ o ekskluzivnosti, ali kako se na kraju ispostavilo, trebala je biti još jedna boja.

iPhone X zlatne boje koji Apple u konačnici nije lansirao. Možemo to reći sa sigurnošću, jer dokazi potječu iz službenog izvora, samog FCC-a, a ne sa slika iz nepoznatog WeChat razgovora koje su slikane s krumpirom. Točnije, radi se o dokumentaciji koju je Apple prošle godine predao vlastima.

U SAD-u, svaki pojedini proizvođač je dužan FCC-u dostaviti točne detalje i parametre uređaja itd., kojeg namjerava pustiti u prodaju. Stoga su prije lansiranja iPhonea X ispunili svoje obaveze i predali dokumentaciju. Većina dokumenata je morala ostati tajna 180 dana iz očitih razloga, ali sada je navedena dokumentacija postala javna te ju je FCC objavio.

A fotografije prikazuju iPhone X u novoj, zlatnoj boji.

Dokumentiran sa svake strane i iz svakog kuta, i to u dobroj kvaliteti. Tako da možemo biti sigurni da je Apple planirao lansirati treću boju koja nije predstavljena. Možemo pretpostaviti da su se na putu tome našle prepreke u proizvodnji.


To također potvrđuje ono što su mnogi izvori tada rekli, da će flagship uređaj doći u tri različite boje. Međutim, u jednom trenutku Ming-Chi Kuo je izvijestio da je došlo do problema u proizvodnji Blush Gold iPhonea X te da bi lansiranje uređaja moglo biti odgođeno. Najvjerojatnija ideja je da je okvir od nehrđajućeg čelika predstavljao problem zato što su uspjeli predstaviti iPhone 8 u toj boji, a jedina razlika između iPhonea 8 i iPhonea X je okvir.

Ali ne znamo ništa zasigurno o Appleovim planovima. Druge glasine navode da će nova boja biti predstavljena usred ciklusa proizvoda. Međutim, na temelju činjenice da flagship uređaj nije stigao u (PRODUCT)RED izdanju, možemo pretpostaviti da pravilno bojanje okvira od nehrđajućeg čelika i nije tako jednostavno.

Po mom mišljenju, bilo bi dobro kada bi odustali od te opcije, jer mi se ta boja zaista ne sviđa.

Izvor: The Verge

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!