imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Život je težak? Stavite malo slanine na njega!


Današnja igra je ponekad sarkastična, ponekad cinično kritična, a ponekad ima crni pojas u majstorskom troll-anju. Dugo se nismo tako zabavili s igrom.

Kada sam jutros pregledavao App Store, nisam se ni nadao da ću u njemu pronaći tako odličnu igru kao što je Bacon, koja je nominirana za igru dana. Da, slanina. Ne, izbor imena nije nikakva slučajnost, igra je zapravo o slanini.

I to u velikoj mjeri! Na zaslonu se pojavi ruka, koja drži jednu krišku slanine nacrtane u Paintu. Dodirnete zaslon i slanina pada u tavu. Pojavljuje se zvuk cvrčanja i s još jednim dodirom bacate slaninu u zrak, a nitko ne zna gdje će ona stati…

Na primjer, može pasti na Sjedinjene Američke Države. Ili u cijev usisavača. Ili u jutarnju kavu. Ili na mačku, psa ili Francisa Bacona. Kreatori igre zaista imaju beskrajnu maštu. Ima nekoliko meta zadataka u kojima morate baciti vašu slaninu u prozor fotoaparata. Ili na vaše vlastite iskrene recenzije na App Storeu. Ili na vaš portret umetnut u Mona Lisu. Ima još nekoliko sarkastičnih zadataka u kojima morate baciti slaninu na “Vjeruj u sebe” znak ili u glasačku kutiju.

Vjerojatno su upravo ti zadatci učinili igru tako fantastičnom. U praksi, to je terapija u kojoj možete bacati slaninu na sve i svakoga. Možete bacati slaninu na stvari koje mrzite u životu, na stvari koje su vam dosadile ili na stvari koje su jednostavno smiješne. To je jednostavan zadatak koji se ponavlja, tijekom kojeg možete isključiti mozak dok se zabavljate.

Konačno, upoznali ste se s područjem vašeg života gdje ne morate smišljati rješenja. Nema stresa. Ne možete učiniti nešto pogrešno. Jedini zadatak koji imate je baciti slaninu na zadani predmet. Ako to učinite uspješno, operna skladba će proslaviti vaš uspjeh.

Ponekad je to upravo ono što trebate. Baciti slaninu na nešto.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!