imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Živcira li vas ocjenjivanje aplikacija? Možete i bez toga


Samo je jedna stvar gora od reklama unutar aplikacija – neželjeni skočni prozori. Ako želite, lako ih se možete riješiti. Objasnit ćemo vam kako!

Zamislimo da preuzimate igru koju ste platili. Kao da nije dovoljno to što vam neki razvojni programeri nabijaju naknadne kupnje unutar aplikacije na nos, sama će vas aplikacija kasnije stalno tražiti da joj napišete topli komentar i nagradite je s pet zvjezdica. To ne bi bio problem da se taj dosadni skočni prozor ne pojavi već nakon pet minuta korištenja aplikacije. Ako sam zadovoljan njome, rado ću je pozitivno ocijeniti, ali kada to sam poželim.

S obzirom na to da većina korisnika jednako razmišlja, ovi skočni prozori uistinu su nepotrebni. Da biste ih uklonili, trebate učiniti sljedeće:

  1. Otvorite Settings.
  2. Odite na izbornik iTunes & App Store i otvorite ga.
  3. Nađite In-App Ratings & Reviews.
  4. Isključite tu opciju pomicanjem klizača sa strane.

Ovako ćete spriječiti aplikacije da vam šalju skočne prozore, ali razvojni programeri sigurno će smisliti nove i kreativnije načine da ubace svoju poruku u svoju aplikaciju. Sve je prihvatljivo dok god ne utječe na našu želju za korištenjem te aplikacije.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!