imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Zašto koristiti originalne EarPodse?


U nizu članaka u kojima objašnjavamo koje su prednosti korištenja originalnih Appleovih dodataka, stigli smo do EarPodsa. Pogledajmo zašto trebate kupovati autentične slušalice, a ne jeftine kopije. Ako još niste, bacite oko i na prvi članak iz ove serije.

Kao i svi drugi proizvođači, Apple prodaje svaki iPhone s jednostavnim, ali vrlo kvalitetnim slušalicama. One mogu besprijekorno zadovoljiti osnovne svakodnevne potrebe korisnika. Međutim, u slučaju iPhonea 7, slušalice su važno pitanje. S uklanjanjem ulaza za njih, suočeni smo s nekoliko bežičnih opcija.

01_why_use_original_earpods

Kao i sve druge slušalice, i Appleove se mogu lako pokvariti, izgubiti ili uništiti. A onda nam se dogodi da lutamo iSTYLE dućanom i otkrijemo da službene Appleove EarPods s Lightning priključkom koštaju više od 300 kuna. To je prilična svota za proizvod od kojeg se ne očekuje iznimno dug rok trajanja.

U tom trenutku možemo napraviti ozbiljnu pogrešku te potražiti jeftiniju kopiju na internetu. Sa sigurnošću vam možemo reći da vam takve slušalice neće uništiti mobitel, ali zvučat će grozno. Mnogi ne znaju da je Apple dodao DAC (pretvarač digitalnog signala u analogni) čip u priključak svojih Lightning EarPodsa, što izravno utječe na kvalitetu zvuka. Kako se radi o malenom čipu i još manjem prostoru u kojeg ga treba smjestiti, gotovo je nemoguće da ćete ga pronaći u jeftinim kopijama slušalica. A ako i nađete kopiju s tim čipom, cijena joj sigurno neće biti značajno drugačija od originalnih.

Dostupni su titlovi na engleskom.

Evo jedne poučne i istinite priče – koja se dogodila mnogo puta – o kupnji polovnih proizvoda. Petar Petrović našao je korišteni iPhone u prilično dobrom stanju i sa svim dodacima, uključujući i neotvoreno pakiranje EarPodsa. Prodavatelj je garantirao da ih nije ni taknuo jer je koristio druge slušalice. Petar Petrović na kraju je kupio taj iPhone, ali slušalice mu nisu bile potrebne pa ih je odlučio prodati i zaraditi koju kunu. To mu je lako pošlo za rukom te je brzo zaključio transakciju, ali nakon nekog vremena javio mu se kupac:

„Ne znam koji je tvoj problem, ali ove su slušalice koma. Nema šanse da su prave. Želim da mi odmah vratiš novac!“

Prilično neugodna situacija, zar ne? Pametan čovjek uči na svojim greškama. Uvijek budite pažljivi kada kupujete rabljene proizvode. A ako se odlučite za nove, navratite u iSTYLE.

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.