imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Zašto je Magic Mouse 2 dobar?


Zajedničko uvjerenje korisnika Maca jest da vam ne treba miš kada imate Trackpad. Iako ne možemo osporiti takvo vjerovanje, ponekad ipak radimo nešto za što nam treba miš, a tu je i čitav svijet iMaca. Sada ćemo vam objasniti zašto biste trebali koristiti Magic Mouse 2.

Krenimo s povijesnim pregledom. Kada su osobna računala tek proizvedena, nitko nije znao da ćemo sljedećih nekoliko desetljeća koristiti upravo miš kako bismo njima upravljali. Postojala je mogućnost dizajniranja uređaja koji bi se postavio na bradu i nos te tako pratio kretnje glave. Nije da smo pretjerano razočarani da takvo što danas ne koristimo. Štoviše, taj je uređaj nazvan bubom (Bug), a ne mišem.

Najveće postignuće prvih miševa bila je zamjena zupčanika s njihove donje strane kuglicom, čiji su svaki pokret detektirale dvije osi smještene unutar samog uređaja (ne treba ni isticati da je to otkriće preuzeto iz vojne industrije). Apple je tu tehnologiju prvi put isprobao 1983., na računalu nazvanom Lisa, a izgledala je otprilike ovako:

01_why_is_magic_mouse2_good

Mnogo je vremena prošlo od tada. Imali smo optičke i bežične miševe, a Apple se posvetio i ergonomskom dizajnu. I tako smo – nakon mnogo generacija – došli i do teme ovog članka: Magic Mousea 2, predstavljenog 13. listopada 2015. godine. Moramo priznati da je ovaj maleni uređaj krcat raznom tehnologijom.

Znamo da upravo razmišljate o tome kako miš treba biti okrenut na leđa dok se puni. Priznat ćemo da je to loše rješenje, ali nemojte zaboraviti da uređaj možete koristiti punih devet sati nakon samo nekoliko minuta punjenja. To znači da možete staviti puniti miša, otići na WC i dok se vratite miš je spreman odraditi puno radno vrijeme. A ako ga napunite do kraja, možete spremiti punjač i zaboraviti ga sljedećih mjesec dana. U prijevodu, ne trebate često gledati miša kako prakticira jogu.

02_why_is_magic_mouse2_good

Sada kada je pun i okrenut na pravu stranu, Magic Mouse toliko je krasno dizajniran da ga je užitak gledati. Bijela, ergonomski oblikovana plastika s gornje strane, bez vidljivih tipki, te aluminij poznat s MacBooka na donjoj strani. Trebamo li išta više? Pa, da, primjerice Multi Touch pokrete koje obično povezujemo s Trackpadom, jer ih zbilja volimo i trebamo. Možete klizati stranicom, povećavati pregled, prelaziti iz jedne stranice u drugu na Safariju, a sve to jednostavnim pokretima.

Ne možemo poreći da se ne radi o teškom mišu za igranje igara s gomilom različitih postavki. Međutim, činjenica jest da je Magic Mouse 2 jedan od najljepših uređaja svoje kategorije – Mac ne bi mogao poželjeti boljeg suradnika. Jedino na što trebate paziti jest da trebate imati barem OS X El Capitan kako biste ga mogli koristiti.

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.