imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Zasloni iPhonea X i iPada Pro osvojili prestižne nagrade


Organizacija Society for Information Display 23. godinu za redom odabrala je najbolje zaslone te podijelila prestižne nagrade u nekoliko kategorija. I Apple je među dobitnicima.

Zaslon je jedan od najvažnijih dijelova današnjih pametnih uređaja, i to ponajviše kada govoriomo o mobitelima, tabletima i laptopima. U njega gledamo po cijele dane, on je veza između korisnika i uređaja. Upravo se zato većina proizvođača trudi očarati svoje potencijalne kupce.

Ni Apple nije iznimka, ali umjesto natjecanja na području piksela po inču, tvrtka se odlučila za drugi pristup te pokušavaju pomaknuti granice korištenjem naprednijih tehnologija zaslona. Ako ste ikada vidjeli iPhone ili iPad, znate da su u tome i uspjeli. A sa svojim trenutnim top uređajem otišli su još jedan korak dalje.

To je potvrdila i organizacija Society for Information Display. Ovogodišnja 55. konferencija Display Week održat će se od 20. do 25. svibnja u Los Angelesu. Tada će se dijeliti i nagrade za najbolje i najnaprednije zaslone.

iPhone X osvojio je nagradu Display Application of the Year, dok je zaslon iPada Pro imenovan zaslonom godine. Osim same nagrade, oba su zaslona obasuta brojnim riječima hvale, što nije ništa novo za sve koji redovito prate priče o Appleovim proizvodima.

Evo što su rekli za iPhone X:

iPhone X prvi je proizvod u Appleovoj liniji iPhonea koji realizira viziju pametnog telefona u potpunosti sačinjenog od zaslona, bez fizičkih elemenata, tipkovnice ili tipki za posebne svrhe. S iPhoneom X, neizostavna je tipka na prednjoj strani zaslona eliminirana, pa zaslon postaje primarni element za čitavu interakciju, omogućujući da njegova površina u potpunosti prekrije lice iPhonea.

Ovaj 5,8-inčni Super Retina zaslon ima rezoluciju od 458 ppi te je prvi OLED panel koji zadovoljava standarde postavljene prethodnim generacijama iPhonea, donoseći snažne boje, prave crne, omjer kontrasta milijun-naprama-jedan te superiorno, sistemski rašireno upravljanje bojama. HDR zaslon podržava Dolby Vision te HDR10, čime se dodatno povećava kvaliteta fotografija i video sadržaja. Uz to, True Tone dramatično prilagođava balans bijele boje zaslona kako bi odgovarao vanjskom osvjetljenju i tako pružio prirodnije iskustvo gledanja.

A sljedeće misle o iPadu Pro:

Appleovi najnoviji iPad Pro zasloni sadržavaju tvrtkinu inovativnu tehnologiju ProMotion, razvijenu za unaprjeđenje vizualnih performansi. Dostupni u veličini od 10,5 i 12,9 inča, oba tableta nude jednaku gustoću piksela od 264 piksela po inču (ppi), što znači 3,7 milijuna inča u jednom, te 5,6 milijuna inča u drugom slučaju. Donose prilagodljivu brzinu osvježavanja zaslona koja se kreće od 24 do 120 Hz – što ih čini prvim takvim zaslonima u popularnoj komercijalnoj prodaji. Brzina osvježavanja od 120 Hz podržava tečno listanje, odličan odgovor na dodir putem prsta ili Apple Pencila te uglađen pokretni sadržaj. Tehnologija ProMotion omogućena je zahvaljujući novom oksidnom Thin-Film Transistoru odličnih performansi, kao i novo proizvedenim materijalima od tekućih kristala te naprednim materijalima za svjetlosno poravnavanje.

Ukratko: I iPhone X i iPad Pro imaju odlične i prekrasne zaslone s gomilom fora značajki.

Izvor: 9to5mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!