imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Zaobiđite ograničenje preuzimanja od 150MB na App Storeu


Ne možete preuzeti aplikacije veće od 150MB s App Storea putem mobilne mreže? Problem nije u vašem uređaju. Pokazat ćemo vam kako da zaobiđete ovu drevnu regulaciju.

Postoji drevno pravilo kojeg se Sir Jonathan Ive i njegovi kolege iz Applea još uvijek drže. Nitko ne zna odakle potječe i nitko ne dovodi u pitanje činjenicu da je besmisleno. Međutim Appleova politika koja je puna tradicija ne želi pustiti: ne možete preuzeti podatkovne pakete veće od 150MB s App Storea koristeći mobilne podatke.

Ima stvari koje nikada neću razumjeti. Prije 5 godina, ovo je bila zaista korisna regulacija: ako su korisnici slučajno zaboravili isključiti mobilne podatke i prebaciti se na Wi-Fi, iznos njihovog mjesečnog računa je značajno porastao zbog troška mobilnih podataka.

Tada ste također mogli postaviti uređaj tako da ne preuzima ništa koristeći mobilne podatke. Ali Apple je ograničio preuzimanja na 100MB, što vam omogućuje da preuzmete primjerice Facebook aplikaciju, ali ne i znatno veću igru.

Ovo ograničenje je prošle godine prošireno na 150MB, stoga znamo da Apple nije zaboravio na njega, ali su ga odlučili zadržati iz nepoznatih razloga. To je stvarno zanimljivo, ali vam sustav dopušta da prekoračite ograničenje s dodatnih 10-20MB, ali nisam uspio otkriti zašto.

Ali danas, u 2018. godini, većina pružatelja usluga nudi ogroman ili neograničen podatkovni promet. Pa zašto onda ne bismo preuzimali aplikacije pomoću njega?

Srećom, postoji rješenje koje ne bih nazvao trikom, ali definitivno zaobilazi ograničenje. Uz pomoć mobilnih podataka započnite preuzimanje velike aplikacije. App Store će vas obavijestiti da se morate povezati s Wi-Fi mrežom kako biste mogli nastaviti s preuzimanjem. U to vrijeme preuzimanje započinje, ali se zaustavlja na 0%. Možete vidjeti da se ikona aplikacije pojavila na početnom zaslonu.

A tamo će i ostati sve dok se ne povežete sa stabilnom Wi-Fi mrežom ili ju uklonite. Ali možete zaobići sustav promjenom datuma u iOS-u. Sve što trebate učiniti je:

  1. Uđite u Postavke
  2. Dodirnite Općenito
  3. Potražite izbornik Datum i Vrijeme
  4. Isključite opciju Postavi Automatski

I voilá, prethodno odbijene aplikacije su se počele preuzimati pomoću mobilnih podataka. Kada ste spremni, ponovno uključite automatsko postavljanje datuma i vremena.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!