imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Zanimljivi podaci iz App Storea za 2017. godinu


Apple je i ove godine podijelio nekoliko zanimljivih statističkih podataka o svojoj virtualnoj trgovini aplikacija za 2017. godinu. Po svemu sudeći, App Store rastura – uspjeli su dostići nevjerojatne brojke, te postaviti nove rekorde.

Već tradicionalno, Apple je objavio prošlogodišnje rezultate App Storea u brojkama. Njihova su ciljana publika investitori – analitičari s Wall Streeta veliki su obožavatelji Applea te vole špekulirati o njihovoj virtualnoj trgovini aplikacija.

Neka vas to ne čudi, ovdje se radi o zbilja velikom poslu. App Store jedini je službeni kanal nabave iOS aplikacija, što stavlja Apple na prilično unosnu poziciju monopolista. Valja naglasiti i da 30% ukupne zarade od prodaje završava u džepu tvrtke. Slobodno možemo reći da je App Store koka koja nese zlatna jaja.

A evo i brojki:

  • Nova godina odlično je počela: 1. siječnja 2018. Apple je prodao aplikacije u vrijednosti od 300 milijuna dolara.
  • Tijekom sedmodnevne blagdanske sezone (od 24. 12. do 31.12.), oboreni su rekordi: u virtualnoj blagajni našlo se čak 800 milijuna dolara.
  • U 2017., razvojni programeri zaradili su ukupno 26,5 milijardi dolara, što označava rast od otprilike 30% u odnosu na prethodnu godinu.
  • Uz malo matematike, lako se izračuna da je godišnji prihod App Storea otprilike 37,8 milijardi dolara.
  • Ukupno 2000 aplikacija koristi ARKit.
  • App Store ima pola milijarde posjetitelja TJEDNO.
  • Od 2008. godine, Apple je razvojnim programerima isplatio više od 86 milijardi dolara. To je oko 531 milijarde kuna.

Možemo se složiti da se radi o zbilja impresivnim brojkama, zar ne?

Izvor: Apple

iPhone 7 3.999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!