imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Zanimljivi podaci iz App Storea za 2017. godinu


Apple je i ove godine podijelio nekoliko zanimljivih statističkih podataka o svojoj virtualnoj trgovini aplikacija za 2017. godinu. Po svemu sudeći, App Store rastura – uspjeli su dostići nevjerojatne brojke, te postaviti nove rekorde.

Već tradicionalno, Apple je objavio prošlogodišnje rezultate App Storea u brojkama. Njihova su ciljana publika investitori – analitičari s Wall Streeta veliki su obožavatelji Applea te vole špekulirati o njihovoj virtualnoj trgovini aplikacija.

Neka vas to ne čudi, ovdje se radi o zbilja velikom poslu. App Store jedini je službeni kanal nabave iOS aplikacija, što stavlja Apple na prilično unosnu poziciju monopolista. Valja naglasiti i da 30% ukupne zarade od prodaje završava u džepu tvrtke. Slobodno možemo reći da je App Store koka koja nese zlatna jaja.

A evo i brojki:

  • Nova godina odlično je počela: 1. siječnja 2018. Apple je prodao aplikacije u vrijednosti od 300 milijuna dolara.
  • Tijekom sedmodnevne blagdanske sezone (od 24. 12. do 31.12.), oboreni su rekordi: u virtualnoj blagajni našlo se čak 800 milijuna dolara.
  • U 2017., razvojni programeri zaradili su ukupno 26,5 milijardi dolara, što označava rast od otprilike 30% u odnosu na prethodnu godinu.
  • Uz malo matematike, lako se izračuna da je godišnji prihod App Storea otprilike 37,8 milijardi dolara.
  • Ukupno 2000 aplikacija koristi ARKit.
  • App Store ima pola milijarde posjetitelja TJEDNO.
  • Od 2008. godine, Apple je razvojnim programerima isplatio više od 86 milijardi dolara. To je oko 531 milijarde kuna.

Možemo se složiti da se radi o zbilja impresivnim brojkama, zar ne?

Izvor: Apple

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!