imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Zabrana unošenja laptopa u avione?


Vlada Donalda Trumpa želi učiniti sigurnost na aerodromima ponovno moćnom: namjeravaju zabraniti laptope na svim letovima za i iz SAD-a. Europski čelnici nisu oduševljeni tom odlukom poput Amerikanaca, ali njihovo mišljenje u ovoj situaciji uopće nije od presudne važnosti.

Ako ste nedavno letjeli, znate da je sigurnost na aerodromima dodatno postrožena, osobito u SAD-u, gdje je američka vlada zabranila unošenje laptopa i tableta na odlazne letove. To u praksi znači da ne smijete nositi svoje uređaje u ručnoj prtljazi, ali možete ih spremiti u kovčege koji su prethodno prošli provjeru. Sada vlada Donalda Trumpa želi dodatno postrožiti ovu odredbu koja je na snazi tek dva mjeseca. Žele maknuti opasne uređaje i iz dolaznih letova.

01_worldwide_ban_on_laptops_on_planes

Ne, ne mislimo na Samsungove eksplozivne Note 7 mobitele – u ovom je slučaju problem terorizam. Činjenica da su Amerikanci zaključili da ovaj potez predstavlja novi korak u dobrom smjeru govori sama za sebe. S druge strane, europski čelnici nisu baš oduševljeni tom odlukom: prošlog su mjeseca zaustavili Trumpov pokušaj da primijeni tu sigurnosnu odredbu i na letove iz Europe. Međutim, čini se da se Europljanima počinje sviđati ova ideja, pa postoji mogućnost da će odluka o zabrani unošenja laptopa i tableta u avione izravno stupiti na snagu i u Europskoj uniji.

Europski čelnici zatražili su dodatne informacije o konkretnim terorističkim prijetnjama koje su potaknule uvođenje te mjere i o mogućem proširenju na druge destinacije.

02_worldwide_ban_on_laptops_on_planes

Trenutni ministar unutarnje sigurnosti, John F. Kelly, dodao je da će se ove pooštrene mjere uvesti samo ako obavještajne službe potvrde postojanje realne terorističke opasnosti. Premda je stav političke scene o Donaldu Trumpu podijeljen, neki od poteza njegove vlade čine se pametnima, a ne samo skakanjem na lažnu uzbunu. Bi li vama smetalo da ne možete unijeti svoj iPad ili MacBook ni u letove iz Europe? Recite nam što mislite u komentarima.

Izvor: The Wall Street Journal

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.