imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Xmind – odlična Mac aplikacija za mapiranje


Xmind jedna je od najboljih aplikacija za mentalno mapiranje u pogledu naprednosti i prosječne uporabe. U ovom smo članku popisali sve prednosti ove aplikacije.

Smatram da svakome treba aplikacija za mentalno mapiranje, bez obzira na to kojim se poslom bavili. Meni je vrlo korisno zapisati sve ideje i grupirati ih, crtati grafikone i stvarati planove na temelju svega toga. To mi zbilja pomaže u poslu, na fakultetu, ali i u privatnom životu.

Imao sam mnogo takvih aplikacija, ali nedavno sam otkrio Xmind i upravo mi se ona pokazala kao najbolja opcija. Naravno da svaki korisnik upotrebljava takve aplikacije za drugačije svrhe i na drugačiji način. Primjerice, prijatelj mi je rekao da njemu pomaže za pisanje scenarija i nacrta priča.

Upravo je zato tako dobra – nije važno kakva vam ideja padne na pamet, odmah je možete umetnuti u aplikaciju te e nadopuniti slikama, crtežima i tablicama. Također, sve stvari možete dodavati i uklanjati jer planiranje nikada nije linearan proces. Morate pretvoriti svoje ideje u ciljeve, a da biste to postigli morate prvo grupirati te ideje. Zašto mi se onda Xmind toliko sviđa?

Kao što sam već spomenuo, može se upotrebljavati za različite svrhe, pa je zato važno da ima otvoren izvorni kod, te da je možete nadograđivati različitim pluginsima. To je moguće kod Xminda, a možete birati između različitih verzija. Shodno tome, možete preuzimati i sažetke, e-mail pluginse i druge korisne stvari.

Također, važan čimbenik je i iskoristivost, a ova vam aplikacija nudi osam zadanih kompozicija i 20 uzoraka pomoću kojih možete započeti svoje planiranje. Xmind mogu upotrebljavati napredni i prosječni korisnici, a možete dijeliti svoje dovršene planove putem Biggerplatea, ali ih umetnut i u Evernote ili neku od Microsoftovih aplikacija.

Zahvaljujući otvorenom izvornom kodu, lako se može razvijati, a sve potrebne alate za to možete preuzeti putem GitHuba. Cijena daje naslutiti da je ovo aplikacija za one koji je zbilja namjeravaju upotrebljavati, ali zapamtite da se radi o svestranoj aplikaciji koju lako možete automatizirati. Isprobajte je i javite na dojmove u komentarima.

Prestanite trošiti hrpu novaca na aplikacije – Xmind možete preuzeti putem Setappa! Sve o Setappu i prednostima njegovog korištenja možete pročitati ovdje.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!