imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako pogledati live stream WWDC 2015 keynote-a na Windows i ANdroid uređajima

Pogledajte WWDC 2015 konferenciju na Windows i Android uređajima


Sutra, u 19:00 sati po našem vremenu (10 AM PST), Apple će streamati uživo svoju WWDC 2015 keynote prezentaciju tijekom kojeg će tvrtka najaviti nove inačice njihovih operativnih sistema, iOS 9 i OS X 10.11. Apple je na svojim službenim stranicama (apple.com/live) objavio kako će službeni stream biti nažalost ograničen na Mac računala, te iPhone, iPad i Apple TV uređaje.

Na svu sreću, postoji način koji omogućava gledanje uživo keynote-a i korisnicima Windows i Android operativnih sistema i uređaja. Sve što je potrebno je preuzeti VLC, besplatni video player koji može “pročitati” Apple-ove Livestream podatke i prikazati ih kao video u svom playeru.

Kako pokrenuti link za keynote live stream putem VLC aplikacije

Samo pratite sljedeće korake:

1. Preuzmite VLC za svoj uređaj. Putem sljedećeg linka možete preuzeti inačicu za Windows-e.
2. Nakon instalacije pokrenite VLC aplikaciju
3. U Izborniku odaberite Media karticu i odaberite Open Network Stream. Na Adroidu je opis mogućnosti malo drugačije formuliran, važno je da potražite mjesto u koje možete preslikati link video isječka.
4. U URL polje, utipkajte ili kopirajte sljedeću URL adresu (u pitanju je video stream koji Apple TV interno koristi za prikazivanje keynote-a).

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

5. Pritisnite Play kako biste počeli gledati prijenos. Vrlo vjerojatno će vam se činiti da stream ne radi, ali pričekajte do početka događanja (19:00 sati) kada bi stream trebao proraditi.

Druga mogućnost je da putem apple.com/live stranice pratite tekstualni prijenos sa slikama, ili da pratite prijenos WWDC 2015 konferencije na stranicama kao što su 9to5Mac, Gizmodo, UStream TV, iMore i drugima.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!