imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

WSJ: USB-C na novim iPhone uređajima

WSJ: USB-C na novim iPhone uređajima


Wall Street Journal kaže kako će ova godina biti ona u kojoj će Apple konačno dostići svijet, kao i sami sebe, što se tiče ulaza na uređajima. Je li moguće da ćemo ipak moći povezati naše iPhone uređaje s MacBook računalima?

Snažan argument za USB-C je što je riječ o univerzalnom standardu koji može zadovoljiti potrebe bilo koje trenutne tehnologije, a sjajno pokriva sve funkcije koje ima LIghtning. Postoje neki protuargumenti, naravno: ako bi se Lightning zamijenio, bilo bi to nakon samo 5 godina; USB-C ulaz je malo deblji, što znači kako bi Jony Ive dobio slom živaca, a nestao bi sav prihod koji Apple ima od MFi programa.

WSJ: USB-C na novim iPhone uređajima

Smatramo kako bi USB-C iPhone bio mnogo bolji za korisnike, kada se sve zbroji i oduzme. Ali, Apple vjerojatno neće ovu promjenu napraviti ove godine. Jedan od razloga za naše mišljenje je što od sada nisu postojale glasine za to, a proroci kao što su Kuo ili Gurman bi sigurno čuli za to.

Pa, ovaj puta nisu oni spomenuli ovu mogućnost, ali Wall Street Journal je također poprilično vjerodostojan izvor. Oni smatraju kako će USB-C biti na novom iPhoneu. Točnije, to impliciraju. Moguće je kako se neće promijeniti telefoni, nego će USB-C ulaz zamijeniti dosadašnji USB-A, pa ćemo puniti telefone Lightning u USB-C kabelom. To bi imalo smisla, jer bi riješilo problem koji trenutno postoji između MacBooka i iPhonea.

WSJ: USB-C na novim iPhone uređajima

Ova opcija vjerojatna je iz nekoliko razloga. Sjetimo se kako je Apple izrazio podršku za UAC konektor nedavno, kako bi riješio problem kabela. Ovo bi eliminiralo problem, a Lightning bi ostao tamo gdje je. To je rješenje u kojima svi profitiraju: Apple ne bi trebao mijenjati Lightning, dobivali bi prihode za MFi, a korisnici bi imali rješenje za dva velika problema. Svi dobivaju.

Moguće je kako je ipak Wall Street Journal dobio krive informacije od svojeg izvora. Moguće je kako će Apple napraviti Lightning kabel koji ima brzinu prijenosa informacija kao USB-C. Nije pretjerano realno da bi se Apple prebacio na USB-C, jer bi se morao riješiti mnogih uređaja, od Lightning slušalica do AirPods punjača.

Izvor: The Verge

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!