imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Wow, Siri bi mogla biti zaista pametna


Apple je spojio svoje različite divizije za umjetnu inteligenciju u novu strukturu koja je pod vodstvom nedavno zaposlenog Johna Giannandrea, bivšeg voditelja pretraga i AI odjela u Googleu. Još uvijek ima nade…

Znate kako stara izreka kaže: “Raj je mjesto gdje su policajci Britanci, kuhari Francuzi, mehaničari Nijemci, ljubavnici Talijani a sve to organizira Švicarac. Pakao je mjesto gdje su policajci Nijemci, kuhari Englezi, mehaničari Francuzi, ljubavnici Švicarci a sve to organizira Talijan.”

Ukratko, poruka koju izreka prenosi je ta da bi svatko trebao raditi ono u čemu su stručni. Pa, problem je u tome što Apple nije stručnjak kada je riječ o umjetnoj inteligenciji, barem ne za sada. Međutim, trebali bi točno znati kako se nositi s njom, jer kako trendovi pokazuju, prije ili kasnije bit će nemoguće proizvesti toster bez umjetne inteligencije. No, tu je i Googleov tim, koji ne zna mnogo toga što Apple zna, ali su prilično dobri kada se radi o umjetnoj inteligenciji. Sjećate li se umjetne inteligencije koja je nazvala frizerski salon i zakazala termin na najprirodniji način ikada?

Zato je Apple imao odličnu ideju, te su angažirali Johna Giannandrea kao novog voditelja tvrtkinih divizija za umjetnu inteligenciju; on je prethodno bio voditelj odjela za pretrage i umjetnu inteligenciju u Googleu. Uz to, zbog toga je tvrtkina ideja da restrukturira sve AI divizije u novu strukturu pod vodstvom Giannandrea divna.

Preciznije, od sada će Appleov tim za strojno učenje, tim za Siri i Core ML tim biti u istom timu, nadgledani od strane Giannandrea. Nadamo se da će Apple na ovaj način moći osmisliti dosljedniju, transparentniju i očitu strategiju te da će AI na kraju biti područje o kojem znaju mnogo toga.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!