imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Wow, Siri bi mogla biti zaista pametna


Apple je spojio svoje različite divizije za umjetnu inteligenciju u novu strukturu koja je pod vodstvom nedavno zaposlenog Johna Giannandrea, bivšeg voditelja pretraga i AI odjela u Googleu. Još uvijek ima nade…

Znate kako stara izreka kaže: “Raj je mjesto gdje su policajci Britanci, kuhari Francuzi, mehaničari Nijemci, ljubavnici Talijani a sve to organizira Švicarac. Pakao je mjesto gdje su policajci Nijemci, kuhari Englezi, mehaničari Francuzi, ljubavnici Švicarci a sve to organizira Talijan.”

Ukratko, poruka koju izreka prenosi je ta da bi svatko trebao raditi ono u čemu su stručni. Pa, problem je u tome što Apple nije stručnjak kada je riječ o umjetnoj inteligenciji, barem ne za sada. Međutim, trebali bi točno znati kako se nositi s njom, jer kako trendovi pokazuju, prije ili kasnije bit će nemoguće proizvesti toster bez umjetne inteligencije. No, tu je i Googleov tim, koji ne zna mnogo toga što Apple zna, ali su prilično dobri kada se radi o umjetnoj inteligenciji. Sjećate li se umjetne inteligencije koja je nazvala frizerski salon i zakazala termin na najprirodniji način ikada?

Zato je Apple imao odličnu ideju, te su angažirali Johna Giannandrea kao novog voditelja tvrtkinih divizija za umjetnu inteligenciju; on je prethodno bio voditelj odjela za pretrage i umjetnu inteligenciju u Googleu. Uz to, zbog toga je tvrtkina ideja da restrukturira sve AI divizije u novu strukturu pod vodstvom Giannandrea divna.

Preciznije, od sada će Appleov tim za strojno učenje, tim za Siri i Core ML tim biti u istom timu, nadgledani od strane Giannandrea. Nadamo se da će Apple na ovaj način moći osmisliti dosljedniju, transparentniju i očitu strategiju te da će AI na kraju biti područje o kojem znaju mnogo toga.

Izvor: The Verge

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!