imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Withings Home


Ljubitelji inovacija jedva su dočekali pojavu Withings Home pametne kamere u Apple trgovinama. Iako ti isti ljubitelji informatičkih inovacija spremno izdvajaju poveće svote novca za novog „ljubimca“, Withings Home kamera nije jeftin uređaj stoga smo je testirali kako bismo provjerili da li opravdava svoju cijenu i naziv.
whome3

„Withings Home“ je mala web kamera ugrađena u okruglo kućište sa zvučnikom jačine 2 watta što nam omogućuje da uz odašiljanje slike na zaslon našeg iPhonea ili iPada dobijemo i prateći zvuk, ali i da komuniciramo s ukućanima koji borave u dometu kamere. Treća mogućnost koju imamo je očitanje kvalitete zraka u prostoriji u kojoj je kamera postavljena. Withings Home pametna kamera prepoznaje pokret i odmah će nas o istom obavijestiti slanjem fotografij ili kratkog video isječka na zaslon ekrana uređaja na koji smo instalirali aplikaciju. Primjerice ako imate malo dijete koje je izmaklo kontroli, promaklo oku osobe koja ga čuva, bit ćete obaviješteni o svemu i moći ćete odmah reagirati – bilo govorom koje će djetetu odvući pozornost od onoga što je u tom trenutku naumilo napraviti ili ćete moći glasom alarmirati uspavanu dadilju. Sama kamera automatski sprema i prebaci video od posjednjih 12 sati na server gdje ga uvijek možete pregledati.

whome_big

Postavljanje i aktivacija kamere iziskuje angažman od svega nekoliko minuta. Adapter za napajanje kamere utaknete u utičnicu i spojite s kamerom, preuzmete aplikaciju Withings Home is iTunes App Store-a (link) i uključite Bluetooth povezivost na vašem iOS uređaju (u slučaju da već nije uključena ta opcija). Nakon toga pokrenete apikaciju koja počinje tražiti Withings Home uređaj koji se nalazi u dosegu Bluetooth mreže iOS uređaja. Withings Home kamera također može preuzeti Wi-Fi postavke koje su spremljene na vašem iOS uređaju i na taj način olakšati nejzino spavanje na vašu kućnu bežičnu mrežu. Nakon toga samo morate odrediti mjesto postavljanja kamere u vašem domu, i u slučaju da već niste, kreirate Withings korisnički račun koji vam je potreban kako biste mogli upravljati s kamerom.

Od tog trenutka na dalje, na zaslonu svog telefona možete imati sliku uživo iz svoga stana, I to u visokoj rezoluciji s obzirom da se radi o kameri jačine 5 megapiksela. Kamera snima u rasponu kuta gledanja od 135 stupnjeva što omogućuje dobru preglednost manje prostorije. Moguće je povećanje slike do 12 puta kao i noćno snimanje u infracrvenom spektru. To znači da vam mrak nije prepreka uvida u prostoriju gdje je postavljena ova kamera.

withings_home_app

Uz sve navedene karakteristike postoji još jedna, na samom početku spomenuta mogućnost očitanja kvalitete zraka u prostoriji s kamerom. Mjerenja se vrše u PPM uz koje ide brojčana vrijednost i tektstualna poruka je li zrak čist, dovoljno dobar ili je potrebno prozračivanje.

air_big

 

Kome bi mogla poslužiti Withings Home kamera?

S obzirom na cijenu opreme, treba dobro odvagnuti da li vam je ona zaista potrebna. Ukoliko imate ukućane ( malu djecu ili starije i nemoćne osobe koje više nisu u stanju brinuti sami o sebi ), tada vam je ovo definitivno dobro rješenje pomoću kojeg ćete imati uvid u sva događanja u toj prostoriji ( stanu ) te tako moći pravovremeno intervenirati u slučaju potrebe. Ako se pomoću tih kamera spriječi ili ulovi ijedan neželjeni posjetitelj u vašem stambenom ili uredskom prostoru, i tada vam se proizvod isplatio. No svakako prije postavljanja kamere ( kamera ) u stanu, o svom naumu obavijestite sve ukućane jer će sva vaša ali i njihova privatnost biti izložena oku javnosti.

 

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!