imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Windows XP na vašem iPhone uređaju? Moguće je!

Windows XP na vašem iPhone uređaju? Moguće je!


Najrasprostranjeniji uspjeh informatičke tehnologije je ponovno s nama. Od sada možete pokrenuti Windows XP na vašem iPhone 7 modelu zahvaljujući avanturistički nastrojenim tehnološkim guruima.

Vjerojatno ne postoji osoba koja će čitati ovaj članak, a nije čula za Windows XP i njihovu legendarnu fotografiju brda, kao i karakteristični zvuk kada se operativni sustav palio. Zato bi mnogi mogli biti sretni kada čuju kako je heroj PC računala došao na iPhone. Iako, zapravo i nije čudno da današnji pametni telefoni pokreću starije operativne sustave, jer je tehnologija odavno prešla potrebne specifikacije za navedeni operativni sustav.

A10 Fusion procesor, koji se nalazi u iPhoneu 7, najbolji je procesor na tržištu, s 2 GB RAM memorije. Ove specifikacije prelaze mogućnosti PC računala iz naše prošlosti, koja su pokretala Windows XP, a na kojima smo igrali GTA San Andreas ili Need For Speed. Nažalost, s navedenim operativnim sustavom nećete moći mnogo toga napraviti na iPhoneu, te sigurno nećete moći instalirati softver kao što je Need For Speed.

U YouTube videu možete vidjeti kako netko pokreće Windows XP s emulatorom bez potrebe za hakiranjem ili nekim sličnim trikom. Ovaj magični trik možete instalirati preko Xcodea, ali nemojte još krenuti u avanturu: iOS se ne može zamijeniti drugim operativnim sustavom, možete ga samo pokrenuti kao virtualno računalo uz iOS, kroz emulator naziva iBox.

Iako je hardver iPhone 7 uređaja i više nego dovoljan za Windows XP, korištenje emulatora je vrlo zahtjevan zadatak, pa korisnici neće imati iskustvo kao što se sjećaju sa svojih računala. Ne želimo poticati ljude da pokušavaju iste stvari kao u videu. Oni koji nisu sigurni kako računala rade, te ih koriste samo za najosnovnije funkcije, možda ne bi trebali stavljati emulator i drugi operativni sustav na svoj telefon. Ali, ako ste znate što radite, čeka vas zabavno popodne instaliranja sustava.

Izvor: Cult of Mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.