imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

WINAMP: Povratak legende


Superjunak MP3 ere, odlučujući čimbenik naše mladosti. Stara aplikacija koja nije prastara; dobra stara ljama se vraća s posve novom snagom.

Zaista vjerujem da, osim naših najmlađih čitatelja, gotovo svi znaju što je Winamp. Besplatni media player koji je debitirao 1997. se tada mogao pronaći na gotovo svakom računalu. Iako su postojale neograničene mogućnosti postavki, ovaj medijski player je došao do uspjeha zahvaljujući svojoj platformi, koja se mogla koristiti prilično jednostavno. Da i ne spominjemo nevjerojatne količine skinova, koje ste mogli skupljati kao Pokemon Taso žetone.

Aplikaciju je 2002. kupio AOL, a zatim je 2014. prebačena na Radionomy. Zadnje ažuriranje za WINAMP je stiglo 2013., pa će se aplikacija doista uzdići iz pepela. Uz to, bit će zaista odlična!

Iako nije podijelio puno detalja, Alexandre Saboundjian, izvršni direktor Radionomyja je izjavio da će se ljama vratiti prvenstveno kao mobilna aplikacija, ali da će u budućnosti razvijanje verzije za stolna računala također biti na dnevnom redu. Žele to učiniti na način s kojim će očuvati izvorni duh aplikacije, ali će joj dati sva potrebna znanja koja bi moderni medijski player trebao imati. Na primjer, moći ćete upravljati popisima za reprodukciju, lokalnim mapama, podcastima, radijskim prijenosima i možda drugim uslugama za streaming glazbe kao što su Spotify ili Apple Music – sve na jednom mjestu.

5.8 ažuriranje Winampa će stići ovoga tjedna s ispravcima grešaka, dok se predstavljanje novog Winampa 6 očekuje u 2019.

Ako ne možete pričekati do tada, tu je i web verzija medijskog playera koju je stvorio obožavatelj. Svakako je dobro prisjetiti se starih vremena uz uvod DJ-a Mikea Llame:

Winamp it really whips the llama’s ass.

Izvor: Techcrunch

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!