imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Web sučelje Gmaila će biti u potpunosti obnovljeno


U sljedećih nekoliko tjedana, svi korisnici Gmaila će se suočiti s posve novim sučeljem prilikom prijavljivanja na svoje račune. Osim promjena u dizajnu, u klijentu će biti uključene mnoge druge korisne funkcije. Pogledajmo kako će to izgledati!

Pretpostavljam da većina naših čitatelja koristi Gmail. To nije iznenađenje, budući da je riječ o najpopularnijoj usluzi e-pošte od svih. Gmail je lansiran prije 14 godina, 2004. godine a u 2017. je imao 1.2 milijarde korisnika – a ta brojka nastavlja rasti. Tih 1.2 milijarde+ korisnika će dobiti potpuno obnovljenu uslugu u sljedećih nekoliko tjedana.

Google je sam najavio promjene u privatnoj poruci poslanoj administratorima G Suite usluge. E-poruka sadrži informacije o Early Adopter Programu koji je dostupan samo nekolicini korisnika kako bi ga testirali, a zatim će nova usluga biti dostupna svima.

Srećom – ili nažalost?! – u doba Interneta, zaista je teško čuvati tajnu a novinari The Vergea su uspjeli doći do nekoliko snimaka zaslona novog sučelja. Snimke zaslona pokazuju da će novi izgled odgovarati puno bolje Googleovom trenutnom dizajnu. Mjehurići, zaobljeni rubovi, slojevi i vrlo čisto, transparentno sučelje. Nema revolucionarnih promjena, ali će definitivno biti dobre.

Ali najvažnije promjene su to da možemo poželjeti dobrodošlicu nekolicini starih funkcija. Neke od njih su bile dostupne u Googleovom Inboxu, ali nisu bile uključene u Gmailu; do sada. Među njima je Smart Reply koji koristi rješenja strojnog učenja i pokušava pogoditi vaš odgovor na temelju konteksta poruke koju ste dobili. Ova funkcija je već dostupna u mobilnoj aplikaciji.

Moj osobni favorit je Snooze. Ako je vaš pretinac dolazne pošte pun dolaznih poruka, dobro je kada ih možete rasporediti po važnosti uz pomoć različitih pristupa. Snooze radi upravo to. Možete unijeti vrijeme kada želite da se e-poruke ponovno pojave i kada imate vremena baviti se njima. Zatim će dolazne poruke nestati i ponovno se pojaviti u zadano vrijeme.

Još jedna nova sjajna značajka je i bočna traka na desnoj strani, na koju možete uključiti mnoge Googleove aplikacije poput Kalendara i Keep note taking alata. Ona će vam omogućiti da koristite dva različita alata – poruke i bilo koje druge aplikacije . u isto vrijeme na istoj površini. Dakle, možete jednostavno pisati poruku i zabilježiti novi sastanak u svom kalendaru ili zapisivati bilješke istovremeno.

U privatnoj poruci za administratore, Google je također obećao podršku za izvanmrežnu razmjenu poruka, što znači da biste mogli čitati poruke bez podatkovnog prometa, ali samo čitati. Ta funkcija bi mogla biti predstavljena kasnije, u lipnju.

Googleova I/O konferencija za razvojne programere započet će 8. svibnja i voljni smo se kladiti da će Gmail biti važna tema i da ćemo više znati uskoro.

Izvor: The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!