imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

watchOS 5: Uključivanje automatskog prepoznavanja vježbanja


Jeste li ikada zamislili kako bi odlično bilo da se vaš Apple Watch automatski uključi kada počnete vježbati te da ne trebate sami odabirati vrstu treninga koji radite? To će biti moguće s watchOS-om 5!

watchOS 5 sada je prošao temeljitu nadogradnju, pa nam dopustite da vam predstavimo značajku koja će sigurno biti među omiljenima: automatske postupke. Naravno, neće se moći primjenjivati za sve, ali tijekom vježbanja moći ćete omogućiti automatsko prepoznavanje vježbe.

Nema jednoznačnog odgovora na pitanje koja je značajka pametnog sata najbolja. Proizvođači se usmjeravaju na različite stvari, a Apple se ove godine posvetio automatizaciji različitih postupaka. Samo se sjetite iPhonea i aplikacije Shortcuts koju će tvrtka uskoro lansirati, a koja je predstavljena kao nasljednica Workflowa, ili pak Siri naredbi integriranih u sustav. Na kraju, tu je i Automatic Workout Detection na Apple Watchu.

Da, znači upravo ono što samo ime govori: čim počnete vježbati, sat na temelju GPS-a, WiFi-ja i podataka o ubrzanju prepoznaje što točno radite te vam nudi da počnete pratiti tu aktivnost. Drugim riječima, više nećete trebati tražiti vježbu u izborniku. Jednostavno ćete trebati dodirnuti Start i to je to. Evo kako možete omogućiti tu značajku:

Na Apple Watchu:

 1. Otvorite Settings.
 2. Idite na General.
 3. Odaberite Workout.
 4. Idite do „Start Workout Reminder“ i „End Workout Reminder“.
 5. Postavite opcije prema vlastitim preferencijama.

Na iPhoneu:

  1. Otvorite aplikaciju Watch.
  2. Odaberite Workout.
  3. Idite do „Start Workout Reminder“ i „End Workout Reminder“.
  4. Postavite opcije prema vlastitim preferencijama.

Prva javna verzija watchOS-a 5 stiže u rujnu i bit će kompatibilna s modelima Apple Watch Series 1, 2 i 3, te s modelom čije se predstavljanje očekuje idući tjedan.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!