imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Vodootporni spremnik za AirPodse moći će bežično puniti iPhone


Appleove malene bežične slušalice s W1 čipovima već su zasićene vrhunskom tehnologijom. Međutim, čini se da to nije dovoljno za Cookovu tvrtku: sudeći po tek prijavljenom patentu, žele učiniti ovaj minijaturni uređaj još pametnijim.

Mnogi smatraju da su AirPods jedan od najuzbudljivijih uređaja u Appleovoj ponudi. A razlog za to nije niti njihova vrhunska kvaliteta zvuka, niti činjenica da čine posao i učenje mnogo produktivnijima. Ne, AirPods su esencija veličanstvenosti. U svakom njihovom dijelu, pa i onom najmanjem, krije se nekakva tehnologija, a to ovaj uređaj čini iznimno zanimljivim. Samo Apple može osmisliti obične bežične slušalice sa spremnikom koji je zanimljiv sam za sebe.

01_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Ako se realizira patent kojeg je nedavno otkrio Patently Apple, uređaj kojim se pune AirPods neće biti samo zanimljiv – postat će i jako koristan. U Appleu su tako pomislili da bi moglo biti dobro ako bi spremnik za AirPodse mogao puniti i druge uređaje, a sve to putem bežične veze. U prijavi patenta navodi se veliki broj uređaja koje bi ovaj spremnik mogao puniti. Uključuje i prastare PDA-e i hologramske projektore, ali i Apple Watch, iPhone, iPad, iPod te MacBook.

Samo biste trebali položiti svoj iPhone na spremnik i punjenje bi automatski započelo. Sam bi spremnik bio i vodootporan: ako pobliže pogledate slike, vidjet ćete nacrte za „vodonepropusni električni priključnik“. Možda nije nemoguće da će sljedeća verzija AirPodsa također biti vodootporna.

02_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Premda ovaj koncept zvuči odlično, postoje još neki problemi koje treba riješiti. Prvo je pitanje kapaciteta. Sitan par slušalica sigurno treba puno manje energije od iPhonea s 1960 mAh baterijom. Zato bi prvo trebalo smisliti kako u spremnik staviti bateriju koja je dovoljno velika i za punjenje mobitela. Drugi je problem dizajn spremnika s zaobljenim uglovima i oblim površinama. U prijavi patenta prikazan je spremnik kvadratnog oblika, na koji se lako može položiti mobitel. Međutim, to znači da ćemo se morati pozdraviti s postojećim, svima nam dragim dizajnom.

03_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Vrlo je moguće da je Apple već smislio savršena rješenja za ove probleme i da su već spremni za masovnu proizvodnju. To bi bilo pametno, pogotovo s obzirom na to da će novi iPhone 8 imati bežično punjenje, pa bi bilo idealno kada bi na lansiranju proizvoda u rujnu predstavili i vodootporni spremnik s baterijom za AirPodse.

Izvor: Patently Apple

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!