imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Vodootporni spremnik za AirPodse moći će bežično puniti iPhone


Appleove malene bežične slušalice s W1 čipovima već su zasićene vrhunskom tehnologijom. Međutim, čini se da to nije dovoljno za Cookovu tvrtku: sudeći po tek prijavljenom patentu, žele učiniti ovaj minijaturni uređaj još pametnijim.

Mnogi smatraju da su AirPods jedan od najuzbudljivijih uređaja u Appleovoj ponudi. A razlog za to nije niti njihova vrhunska kvaliteta zvuka, niti činjenica da čine posao i učenje mnogo produktivnijima. Ne, AirPods su esencija veličanstvenosti. U svakom njihovom dijelu, pa i onom najmanjem, krije se nekakva tehnologija, a to ovaj uređaj čini iznimno zanimljivim. Samo Apple može osmisliti obične bežične slušalice sa spremnikom koji je zanimljiv sam za sebe.

01_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Ako se realizira patent kojeg je nedavno otkrio Patently Apple, uređaj kojim se pune AirPods neće biti samo zanimljiv – postat će i jako koristan. U Appleu su tako pomislili da bi moglo biti dobro ako bi spremnik za AirPodse mogao puniti i druge uređaje, a sve to putem bežične veze. U prijavi patenta navodi se veliki broj uređaja koje bi ovaj spremnik mogao puniti. Uključuje i prastare PDA-e i hologramske projektore, ali i Apple Watch, iPhone, iPad, iPod te MacBook.

Samo biste trebali položiti svoj iPhone na spremnik i punjenje bi automatski započelo. Sam bi spremnik bio i vodootporan: ako pobliže pogledate slike, vidjet ćete nacrte za „vodonepropusni električni priključnik“. Možda nije nemoguće da će sljedeća verzija AirPodsa također biti vodootporna.

02_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Premda ovaj koncept zvuči odlično, postoje još neki problemi koje treba riješiti. Prvo je pitanje kapaciteta. Sitan par slušalica sigurno treba puno manje energije od iPhonea s 1960 mAh baterijom. Zato bi prvo trebalo smisliti kako u spremnik staviti bateriju koja je dovoljno velika i za punjenje mobitela. Drugi je problem dizajn spremnika s zaobljenim uglovima i oblim površinama. U prijavi patenta prikazan je spremnik kvadratnog oblika, na koji se lako može položiti mobitel. Međutim, to znači da ćemo se morati pozdraviti s postojećim, svima nam dragim dizajnom.

03_waterproof_airpods_case_as_wireless_charger_patent

Vrlo je moguće da je Apple već smislio savršena rješenja za ove probleme i da su već spremni za masovnu proizvodnju. To bi bilo pametno, pogotovo s obzirom na to da će novi iPhone 8 imati bežično punjenje, pa bi bilo idealno kada bi na lansiranju proizvoda u rujnu predstavili i vodootporni spremnik s baterijom za AirPodse.

Izvor: Patently Apple

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.