imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Veteran dizajna napušta Apple


Christopher Stringer napušta Apple i dizajnerski tim Jonya Ive nakon 21 godine. Bio je prisutan u svim velikim trenutcima tvrtke te je bio bitan dio Apple obitelji.

Nikada nismo posebno iznenađeni vijestima da se slavni dizajneri ili inženjeri sele iz jednog tehnološkog giganta u drugi. Silikonska Dolina funkcionira tako: ako osoba koja se ističe u svom polju postane dostupna, najvrjednije tvrtke na Zemlji će se boriti oko toga tko bi ih trebao zaposliti. Serijal HBOa Silikonska Dolina sadrži poprilično smiješnu napomenu o tom fenomenu: viši arhitekt tvrtke u seriji, Gilfoyle, promijeni svoj status na LinkedInu u “freelancer” kada sazna da tvrtka u kojoj radi, Pied Piper, ima financijskih poteškoća. Uskoro je sjedište tvrtke u Palo Altu preplavljeno poklon košarama od raznih tvrtki koje žele zaposliti Gilfoyla, koji posve uživa u situaciji. Dugo se poigrava sa svim tvrtkama, a planina poklon košara samo nastavlja rasti.

01_veteran_designer_leaving_apple

Stringer je bio dio Jonyevog dizajnerskog tima, i radio je na projektima kao što je iPod, MacBook, i čak na najuspješnijem proizvodu tvrtke, iPhoneu. Nije bilo puno toga što bi se moglo znati o dizajneru, sve dok nismo pronašli neke detalje u vezi s procesom dizajniranja proizvoda tijekom Samsung vs. Apple slučaja. Appleovi najodlučniji dizajneri su smislili skoro 50 različitih prototipova dok nisu našli savršeno rješenje. Dvije godine su prošle otkako se Jony Ive odlučio povući iz prvog plana projekata i otkako je Richard Howarth preuzeo vodeću poziciju. Osnovna grupa kojom je Jony upravljao od početka se promijenila. Naprimjer, Daniel Coster napustio je grupu prošle godine i odabrao GoPro kao svoje novo radno mjesto.

Dugogodišnji Appleov industrijski dizajner Christopher Stringer napušta tvrtku s još jednom uzbunom za Appleov dizajnerski tim

– The Information

Nisu samo ti ljudi bili nadahnuti da se prebace otkako je Jony odstupio s vodeće pozicije. Menadžer Appleovog dizajn studija, Harper Alexander je odstupio sa svoje pozicije u 2015. Općepoznata istina je da najtajniji posao napravljen od strane bilo kojeg tima u Appleu je napravljen upravo od strane dizajnerskog tima: dugo nismo znali ništa o poslu koji se odvija ovdje ili tko su čak članovi ovog tima koji se sastoji od 16 osoba. Stoga je pomalo teško povlačiti paralele između odluke Jonya Ive i dizajnera koji su otišli. Usprkos tome, sigurni smo da će fantastični dizajneri popuniti otvorena mjesta fantastičnih dizajnera koji napuštaju tvrtku. Nismo ni na sekundu zabrinuti oko toga tko će dizajnirati najvažnije uređaje našeg doba.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!