imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Verzija iOS-a 11 koja je spremna za objavljivanje je sada dostupna


Nakon 10 beta verzija, napokon smo stigli do posljednje probne verzije pod nazivom Gold Master. To u osnovi odgovara verziji koju će korisnici službeno koristiti nakon objavljivanja, pod uvjetom da ne nađu ništa loše u njoj, naravno.

iOS 11 sadrži mnoštvo novih značajki, uključujući i novog Upravitelja datoteka i Drag & Drop sustave, sučelje za obavljanje više zadataka, prilagodljivi upravljački centar, i Dock namijenjen iPadu. Prethodno smo napisali članak o tome zašto biste trebali pričekati s ažuriranjem vaših uređaja; kada je prva beta verzija izašla, posvetili smo joj nekoliko članaka, a jedan od njih detaljno opisuje kako možete instalirati sada javnu beta verziju iOS-a 11 na vaše iPhone uređaje, a drugi o tome kako se možete vratiti na raniju verziju.

Ove godine, Apple je objavio rekordan broj beta softwarea, što ne znači da su imali toliko ozbiljnih problema sa sustavom, već da su ga pokušali učiniti što savršenijim, sve do najmanje pogreške. Sav taj rad je sada urodio plodom, konačna beta verzija je završena, toliko da su ju već nazvali GM. To znači da Apple planira da ova verzija bude ta koju će kasnije objaviti. Naravno, ako do tada dođe do kakvih problema, odmah će ih popraviti.

Jedva da je bilo ikakvih promjena u posljednjih nekoliko verzija, jer je većina planiranih funkcija već bila dodana u sustav, a većina problema je također popravljena. Ipak, ima nekoliko malih stvari koje vrijedi spomenuti.

Na primjer, otvaranje Apple Watch aplikacije će u pretpregledu prikazati najnoviju treću generaciju Apple Watcha koja je predstavljena jučer. Lako ćete ga prepoznati, samo ovaj ima crveni Digital Crown. Druga promjena je u tome što su očistili stvari u pozadinama. Osim što su dodali nove pozadine u mapu (koje su prethodno uklonili zbog curenja informacija), također su uklonili sve osim tri pozadine. Na ovaj način možemo pregledavati retro, prve iPhone pozadine i trepereće OLED pozadine u bojama gumenih medvjedića.

Sustav se čini najstabilnijim i najbržim u usporedbi s bilo kojim prethodnim beta verzijama, i više-manje radi dobro kao što iOS 11 radi, što nije loše postignuće, pogotovo s obzirom na to da su na iOS-u 10 radili gotovo 15 mjeseci. Benchmark testovi potvrđuju prethodno spomenute informacije: iOS 11 je u zaostatku u usporedbi s iOS-om 10 u jedno-jezgrenoj izvedbi, ali nadmašuje raniji sustav čak i sada u dvojezgrenoj izvedbi. Ne da bi nam benchmark rekao puno o stvarnoj upotrebi.

Kao zanimljivost, sada bi trebali spomenuti da je ovaj GM potpuno isti kao i GM koji je procurio tijekom vikenda, stoga ako ste imali priliku da ga nekako instalirate na vaš telefon, nećete morati obaviti ovo ažuriranje. Konačnu verziju iOS-a 11 Apple će objaviti 19. rujna. Ako ne možete čekati do tada, slobodno preuzmite GM, nećete biti razočarani.

Ažuriranje je dostupno i za ljude koji koriste javnu beta verziju, ne samo za programere.

Još jedna sitna, ali važna vijest, za koju ćemo sada iskoristiti priliku kako bismo o njoj razgovarali je to da je iTunes na Macu jučer također prošao kroz neke prilično značajne promjene, i to na bolje! Svi koji su morali koristiti ovu aplikaciju na jedan ili drugi način će znati da je iTunes prerastao u ogromno i komplicirano čudovište. Čini se kako je Apple to napokon shvatio i počeo raditi na rješavanju problema.

Za početak, uklonili su cijeli iOS App Store i Ringtone odjeljak iz aplikacije, stoga ako netko želi mobilne aplikacije ili ton zvona, morat ćete ih potražiti na vašem telefonu. Ono što je ostalo je vrlo dobro definirani medijski player i snimanje, gdje možete uživati u glazbi, filmovima i serijama bez 100 drugih funkcija. Očigledno, i dalje ćete moći sinkronizirati vaš iPhone uz pomoć ove aplikacije kada povežete vaš telefon s laptopom.

12.7 ažuriranje je dostupno svima.

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!