imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Veliko otvorenje Apple Storea u Dubaiju


Nije da smo očekivali išta drugačije od grada koji je u samo nekoliko godina izgradio nevjerojatno luksuznu skupinu otoka, vidljivu čak i iz svemira. Fontane, parade, zbilja fora mobilna sjenila te pogled na neboder Burj Khalifu. Što biste još mogli poželjeti?

Na ovakvim otvorenjima obično očekujemo čuti barem jedan govor o važnosti gospodarskog rasta, a zatim gledati gradonačelnika kako ceremonijalno reže vrpcu i tako simbolično otvara trgovinu. Postoji mogućnost i da netko razbije bocu šampanjca o zid. Sve je to relativno normalno, ali pogledajte ovo:

U redu, ovaj spektakularan ples fontane nije organiziran samo povodom otvorenja Apple Storea. Iskreno, to se može vidjeti svake večeri. Ipak, kupci će moći gledati baš tu fontanu dok kupuju nove maske za iPhone. Još jedna odlična stvar u cijeloj ovoj priči je Burj Khalifa, neboder koji je sa svojih 828 metara najviša zgrada na svijetu, te koji se isto može vidjeti iz dućana. Apple omogućuje svim posjetiteljima da uživaju u pogledima na te atrakcije. Iako nije nužno, bilo bi lijepo da pritom kupe i koji uređaj.

Iako je službeno otvorenje tek sutra, novinari su imali priliku obići dućan, pa sada svi možemo vidjeti najslikovitije dijelove Storea. Jedan od njih su i tzv. Solarna krila, potpuno jedinstven sustav sjenila načinjenih od ugljičnih vlakana, a koji su dizajnirali Foster + Partners, arhitektonski studio odgovoran za Apple Park i brojne druge Appleove dućane. Taj je motorizirani sustav širok 55 m, sadrži 18 dijelova, te prilagođava položaj sjenila trenutačnim vremenskim uvjetima pa je temperatura uvijek ugodna.

01_grand_opening_of_the_apple_store_in_dubai

Interijer je dizajniran prema novim Appleovim propisima, a u dućanu će raditi 148 radnika koji će govoriti na ukupno 45 jezika. Ovo je treći Appleov dućan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a smješten je u najposjećenijem svjetskom trgovačkom centru, Dubai Mallu. Ako želite vidjeti kako izgleda unutrašnjost dućana, ili vas pak zanima kako izgledaju prodavačica ili kupac odjeveni u tradicionalnu islamsku odjeću, pogledajte snimku događaja:

Apple polako napreduje prema točki kada će im dućani biti toliko spektakularni da će ih vrijedi posjetiti i samo kao turističke atrakcije.

Izvor: Apple

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!