imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Veliki test brzine Apple Watcha: borba svih modela


Koliko je četvrta generacija brža od treće generacije? Je li Series 0 zbilja toliko spor? Sada ćete dobiti odgovore na ta i druga slična pitanja!

U slučaju iPhonea, vrlo je važno da svaki nove model ima bolji i snažniji procesor od prošlogodišnjeg, kako bi uređaj bio izdržljiviji i brži, te kako bi mogao imati nove funkcije.

Međutim, Apple Watch ne smatramo uređajem kojem trebaju ludo velike sposobnosti izračunavanja. Na njemu upotrebljavamo relativno malo jednostavnih aplikacija, a zadaci poput upravljanja obavijestima, slušanja glazbe i praćenja aktivnosti nisu osobito zahtjevni.

Ipak, performanse procesora jesu važne, a to najbolje dokazuje sljedeći video u kojem se sve generacije Apple Watcha međusobno natječu u testu brzine.

Apple Watch S4 očekivano je pobijedio, a to je i logično jer je prvi do sada koji umjesto 32-bitne ima 64-bitnu arhitekturu. Prema Appleu, postojeća je verzija dvostruko brža od treće generacije, iako se u videu vidi kako njihova brzina općenito nije osobito zadivljujuća.

Jednako očekivano, prva generacije prilično je spora u odnosu na novije: najnovijem Watchu trebalo je 40 sekundi da odradi zadatak, a Seriesu 0 punih pet minuta. Međutim, Series 1 i Series 2 prilično su uspješni (oba uređaja imaju isti dvojezgreni procesor), premda otvaranje aplikacija nije proteklo glatko kao kod novijih generacija.

Sve u svemu, možemo reći da prelazak sa Seriesa 3 na Series 4 neće donijeti osobito unaprjeđenje u pogledu performansi, ali ako imate neke starije modele i smeta vam njihova sporost, olakšat ćete si život ako uložite u noviji model.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!