imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Vaša bankovna kartica je istekla? Evo kako možete dodati novu na vaš Apple ID


Evo još jednog osnovnog savjeta, koji nije samo za početnike. U većini slučajeva prilikom stvaranja Apple ID-a, korisnici odmah dodaju podatke o bankovnoj kartici. Međutim, bankovne kartice su zla stvorenja i mogu isteći s vremenom. U ovom članku možete pronaći sve korake za brzo dodavanje nove kartice na vaš račun.

Danas ujutro moj MacBook je glasno zaplakao kako je moja bankovna kartica istekla i Apple ne može uzeti novac s mog bankovnog računa za moje mjesečne pretplate. To je moj doprinos izgradnji novog Apple Parka. Imao sam to na umu kada sam dobio novu karticu, ali zaboravio sam ažurirati svoje podatke. Srećom, mogao sam ih lako postaviti i pomislio sam kako bi brzi vodič mogao biti praktičan za sve vas.

S iPhoneom, iPadom ili iPod touch-em

Dodirnite Postavke > [Vaše ime] > izbornik Plaćanje i Dostava i upišite svoju Apple ID lozinku ako je potrebno.

Odaberite trenutni način plaćanja. Napomena: ako upotrebljavate Obiteljsko dijeljenje, samo administrator obitelji može ažurirati podatke o plaćanju.

Na sljedećoj stranici možete ažurirati podatke o bankovnoj kartici. Ako ste završili, dodirnite ‘Spremi’.

S Macom ili PC-em

Otvorite vaš iTunes.

Ako niste prijavljeni, prijavite se na vaš Apple ID.

Na vrhu zaslona ili u gornjem izborniku (ovisno o tome koristite li Mac ili PC računalo) odaberite Račun > Prikaži moj račun izbornik.

U odjeljku Apple ID Sažetak, kliknite na ‘Uredi’ odmah pored ‘Informacije o plaćanju’. U Uređivanju podataka o plaćanju možete odabrati načine plaćanja koje iTunes Store prihvaća. Napomena: Obiteljsko dijeljenje i ovdje vrijedi. Samo administrator obitelji može ažurirati podatke o plaćanju.


Na sljedećoj stranici možete ažurirati podatke o bankovnoj kartici. Ako ste završili, dodirnite ‘Spremi’.

Imajte na umu: Ako upotrebljavate kreditnu karticu kao način plaćanja, iTunes Store će uzeti manji depozit s vašeg računa kako bi potvrdio vaš identitet.

To je sve. Nadam se da sam vam pokazao nešto svjetla u tami. I ne zaboravite ažurirati podatke o karticama i kod vanjskih pružatelja usluge.

Izvor: Apple

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!