imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Vaš je Mac odabrao pogrešnu mrežu? Provjerite WiFi postavke


Ponekad se dogodi da vaše računalo ne zna na koju bi se mrežu spojilo. To se najčešće događa ako u blizini prepoznaje još dostupnih mreža.

Ja doma imam dodatnu otvorenu mrežu svog pružatelja usluga, a koristio sam je nekoliko puta kada sam imao problema sa svojom mrežom. Otada se moj Mac uvijek želi spojiti baš na tu mrežu. Međutim, isto se može dogoditi i, primjerice, u uredu, gdje postoji veći broj dostupnih mreža jednake jačine signala. Dapače, vaše se računalo želi spojiti na poznatu mrežu čak i ako je signal slab. Ali zašto to želi?

Zato što je ta mreža slabog signala veći prioritet na popisu preferiranih mreža od one na koju se vi želite spojiti. Sve što trebate jest promijeniti prioritet i to na sljedeći način:

  1. Na gornjem izborniku odaberite ikonu WiFi.
  2. Odaberite „Open Network Preferences…“.
  3. Unutar „Network“, pritisnite tipku „Advanced“.
  4. Preuredite popis Preferred Network prema svojim željama.

Od sada će vaš Mac znati na koju se od dostupnih mreža automatski treba spojiti.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!