imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

UX dizajnerica smislila kako razviti bolji 3D Touch


Znate li napamet koje tipke treba jače pritisnuti kako biste učinkovito upotrebljavali 3D Touch? Bez brige, ne znamo ni mi. No sada je jedna dizajnerica smislila vrlo jednostavnu, ali odličnu ideju. Što mislite o njoj?

UX dizajnerica Eliz Kılıç u članku na Mediumu objasnila je zbog čega je sve 3D Touch problematičan. Osobno smatram da je svaka njezina riječ na mjestu. Tu funkciju imamo već četiri godine, i te četiri godine mogli smo zbilja uživati u njoj jer je teoretski odlična. Međutim, značajan dio korisnika nije ni svjestan njezinog postojanja, a drugi je dio koristi rijetko ili nikada.

Kılıç smatra da se to događa zbog vrlo jednostavnog razloga: nije jasno vidljivo gdje se može upotrebljavati. Primjerice, autorica kaže da zamislimo internetsku stranicu na kojoj nema vizualnih karakteristika prema kojima možemo razlikovati poveznice, odnosno na kojoj su sva slova crna. Kako bi posjetitelj na toj stranici mogao znati gdje pritisnuti da pronađe dodatan sadržaj? Nikako, naravno.

Postojeća verzija 3D Toucha ima istu tu boljku – nije vidljivo kada je moguće pritisnuti snažnije, a kada nije. Svaki korisnik snalazi se najbolje što može, ali trenutno je jedino rješenje vježbati pamćenje te zapamtiti kada je i gdje 3D Touch upotrebljiv. Tu metodu odabire manji broj korisnika, što nas dovodi do najgoreg scenarija, a to je potpuno zatajenje funkcije koja zapravo ima odlične potencijale. Koje je onda rješenje? Kılıç predlaže uvođenje diskretnih vizualnih znakova kojima se označava gdje je sve primjenjiv 3D Touch. Pogledajte ih na donjim slikama: tipke koje su prilagođene za 3D Touch označene su zakrivljenom linijom u donjem desnom uglu.

Što mislite o tome?

Izvor: Medium

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!