imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Uskoro ćete moći preuzeti sve svoje podatke i s Applea


Već smo testirali što Facebook pohranjuje za nas. Sve do sada, Apple nije nudio mogućnost da zavirimo i pogledamo, ali prema novim pravilima će morati. Isto tako, web-stranica za upravljanje vašim Apple ID-em bit će obnovljena.

Facebookov skandal se nastavlja, a sada je rezultirao time da su mnoga pitanja o privatnosti isplivala na površinu. Kao zlatna sredina u svemu ovome, vjerojatno su svi zamijetili ovaj fenomen, koji bi mogao motivirati korisnike da obrate više pažnje na svoju online prisutnost. Čini se da su i zakonodavna tijela shvatila što se događa te su stigla prva pravila o smjernicama o privatnosti.

Možda ste čuli za novu regulaciju zaštite podataka u EU, GDPR – Opća uredba o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation) – koja će stupiti na snagu 25. svibnja. Tako će od kraja svibnja sve tvrtke morati odgovarati strogim europskim propisima o privatnosti. Apple također.

A Cupertino je obavio svoj zadatak. Prema nedavnom izvješću Marka Gurmana iz Bloomberga, tvrtka će stvoriti novu web-stranicu za upravljanje Apple ID-em koja će slijediti nova pravila. Na njoj, svi će moći preuzeti podatke koje Apple pohranjuje o nama: kontakte, fotografije, glazbene postavke, kalendarske informacije. Baš sve.

Trenutno ne možete preuzeti te podatke, niti jednostavno izbrisati svoj Apple ID. Da biste to učinili u potpunosti, morate kontaktirati Apple. Na novoj web-stranici ćete moći urediti vaše osobne podatke, obustaviti vaš račun ili ga trajno izbrisati u nekoliko koraka.

Usluga će uskoro biti dostupna – čak i prije 25. svibnja – a Apple će ju možda proširiti i na druge zemlje koje nisu članice EU.

Izvor: MacRumors

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!