imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Upravo je predstavljen Apple Watch Series 4


Appleov pametni sat dobio je mnoštvo novih značajki, ali nije prošao kroz velike promjene od svog prvog izdanja.

Najuočljivija promjena na novoj, 4. generaciji Apple Watcha je bez sumnje dizajn. S jedne strane, uobičajena 38 i 42mm kućišta su porasla za 2-2 milimetra, to jest od sada će stvarna fizička veličina satova biti 40 i 44 milimetra.

U slučaju da sve to nije dovoljno, rub je postao još tanji, a rezultat tih promjena je i preko 30% veći zaslon, što će korisnici zaista osjetiti.
Zapravo, nismo dobili zaobljenu verziju sata, no kvadratni rubovi su zaobljeni, stvarajući savršenu harmoniju s izvornim lukom kućišta. A Jony Ive je uspio ispuniti svačije snove: kućište je nešto tanje no prije. Odlično!

Međutim, novo ažuriranje nije zanimljivo samo zbog značajnog redizajna. Senzori koji se mogu pronaći na poleđini sata, izrađeni od crne keramike i safirnih kristala, kao i unutarnji senzori, su postali pametniji i precizniji. Žiroskop će moći pružati podatke u stvarnom vremenu znatno brže, što je omogućilo predstavljanje nove funkcije: otkrivanje pada.

To će, ako sve pođe po planu, automatski znati je li vlasnik sata pao i odmah će o tome obavijestiti osobe koje ste odabrali kao kontakte u slučaju nužde. Osim toga, sat će moći pratiti otkrivanje atrijske fibrilacije i otkrivanje niskog broja otkucaja srca koji bi mogli biti simptomi srčanog udara i drugih poremećaja. Posve sam siguran da će ova funkcija spasiti živote mnogih ljudi, da i ne spominjem kako ovakvi koraci tvrtke otvaraju vrata prema tržištu starijih korisnika.

Stići će i nova lica za Watch!

Još šokantnije – Apple je uključio EKG u sat. Kako bi došli do funkcije, korisnik samo treba dodirnuti Digital Crown (koji je napokon dobio haptičke povratne informacije), a ostatak posla će obaviti sat. Očito, ipak se nećemo moći osloboditi redovitog posjeta kardiologu, ali gotovo je sigurno da ono što je u osnovi zabavan elektronički uređaj nikada nije stajalo tako blizu kategoriji medicinskih uređaja. U tolikoj mjeri da je čak i FDA priznala uspješnu inovaciju, što se smatra prilično velikim postignućem, budući da vlasti prilično strogo provode propise i odredbe.

Moramo spomenuti, ali je također važan i dolazak novog S4 procesora, koji će od sada obavljati sa 64-bitne dvije jezgre. Navodno, dodatna brzina će biti potrebna za obradu podataka novih senzora. Nažalost, trajanje baterije se nije promijenilo, vjerujemo da bi Watch mogao podnijeti još malo snage, ali ne bismo se trebali žaliti, jer je sve u svemu ažuriranje postalo prilično cool, a torbica u našim džepovima odmah želi izaći van.

Za sada ne znamo koliko ćemo morati potrošiti na ovaj divni uređaj, ali čim dobijemo točne cijene za našu državu, definitivno ćemo ažurirati članak.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!