imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Upravljanje aplikacijama treće strane pomoću Siri?


Apple je u srijedu obavijestio sve koje se to tiče o promjenama u pogledu upravljanja medijskim sadržajem u iOS-u 12 vezano uz Siri. Pogledajmo što nam to Apple nije otkrio na Keynoteu.

Volimo Craiga Federighija, čak smo njemu i njegovoj kosi posvetili čitav članak, ali ni on ne zna složiti dvije ozbiljne rečenice o Siri. Činjenica je da Apple zaostaje u pogledu razvoja svoje digitalne pomoćnice, a sada se čini da ni ne žele pratiti Googleove koraka na tom području, nego radije dati neku novu ulogu Siri.

Appleova osobna pomoćnica predstavljena je 2011. godine. Premda ju je tvrtka opisala kao nešto revolucionarno, značajku koja će promijeniti svijet, u zadnjih sedam godina nije se jako puno promijenila. Naravno, u svojim počecima nije imala pretjerano veliku ulogu i s vremenom jest naučila nove stvari i moramo priznaati da ju je Apple pokušao dublje integrirati u čitav sustav.

Štoviše, HomePod je generiram istim algoritmom; iako Siri još uvijek nema zavidnu inteligenciju, zna neke funkcije koje ovaj pametni zvučnik čine odličnim proizvodom. Jedina dosadašnja mana bila je to što je Siri mogla otvoriti aplikacije vanjskih razvojnih programera, ali ne i upravljati njima. Međutim, Apple će sada stati na kraj tome jer će Media Player moći upravljati medijskim sadržajem uz pomoć Siri.

Tako će Spotify od sada moći raditi ono što su prethodno mogli samo originalni playeri. Premda još nije jasno hoće li HomePod raditi na taj način, radi se o vjerojatnoj pretpostavci jer je Play Media namijenjen iOS-u 12. S obzirom na to da su i iOS i watchOS dobili mnogo novih značajki za Siri, bilo bi zbilja bezveze da su one namijenjene samo zadanim aplikacijama.

Izvor: Apple Insider

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!