Upitnik o 3.5 mm ulazu na MacBook računalima

Upitnik o 3.5 mm ulazu na MacBook računalima

#Vijesti
2016. 09. 16.
Nakon glasina koje su mjesecima govorile kako Apple planira ukloniti 3.5 mm ulaz za slušalice s novog modela iPhonea, Apple je to i službeno potvrdio kada je predstavio nove modele iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Sada tvrtka šalje upitnik korisnicima MacBook Pro računala, u kojima ih ispituje pitanja vezana uz korištenje raznih ulaza na njihovom računalu. Jedno od pitanja je koliko često koriste upravo 3.5 mm ulaz za slušalice, što može značiti kako Apple možda planira ukloniti ovaj ulaz i sa svojih MacBook Pro računala.

Ovaj upitnik prvo je uočila stranica macrumors.com, a potvrdili su ga mnogi korisnici Twittera. Najviše pažnje dobilo je upravo pitanje vezano uz ulaz za slušalice.

Upitnik o 3.5 mm ulazu na MacBook računalima

Postoje i pitanja vezana uz druge ulaze, naravno. U jednom od pitanja, Apple želi znati kako korisnici prebacuju fotografije s kamere ili smartphonea na računalo, a ovo pitanje se najvjerojatnije odnosi na ulaz za SD karticu i USB ulaz. Ulaz za SD karticu, prema dosadašnjim glasinama, neće biti dostupan na novim MacBook Pro računalima. Osim pitanja o raznim ulazima, u upitniku su i pitanja o trajanju baterije.

Upitnik o 3.5 mm ulazu na MacBook računalima

Nedavno su se pojavile fotografije na kojima je navodno novi MacBook Pro, a na njima je vidljivo kako se Apple nije odlučio riješiti ulaza za slušalice. Pa ipak, te fotografije nikako nisu potvrđene, pa ne možemo automatski odbaciti tu mogućnost. Predstavljanje novog dizajna MacBook Pro računala očekuje se idući mjesec, a ako je to istina, dizajn tog modela već je gotov, pa je moguće kako Apple ovaj upitnik šalje korisnicima kako bi prema rezultatima upitnika napravio dizajn idućeg modela računala.

Unatoč tome, vrlo je zanimljivo da Apple šalje ovaj upitnik. Ako i razmišljaju o uklanjanju ulaza za slušalice s MacBook računala, pitanje je kakvu bi reakciju imala takva odluka. Za odgovor na to pitanje, trebat ćemo pričekati barem idući mjesec.

Izvor: 9to5mac.com

Komentiraj