imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Unsplash – hrpa besplatnih slika


App Store je pun aplikacija koje nude besplatne pozadinske slike. Većina ih je puna reklama, a kvaliteta slika ponekad je u najmanju ruku upitna. Ali s Unsplashom možete zaboraviti na sve takve probleme.

Odabir pozadinske slike na bilo kojem uređaju često je važan detalj. Iako osobno preferiram zadana rješenja, brzo mi dosade, a onda potražim pomoć Unsplasha.

Unsplash je stranica za fotografije, pokrenuta 2013. godine. Iza nje se kriju tri mlade osobe, a njihova platforma omogućuje stvarateljima da objavljuju svoje nekorištene radove besplatno. Ta je digitalna galerija započela s desetak slika, a danas ih je dostupno više od 850.000, dok se broj djelitelja povećao na 100.000.

Najveća prednost ove usluge jest ta da slike možete koristiti za različite stvari. Sve slike s Unsplasha mogu se besplatno preuzeti te upotrebljavati bez ikakvih referenci na stvaratelja, a za potrebe stvaranja vlastite internetske stranice, marketinških materijala i drugih projekata. Slike imaju dovoljno dobru rezoluciju da se mogu upotrijebiti kao pozadine na mobitelima.

Sada je ta kolekcija dobila i službenu aplikaciju. Ona zauzima tek 3,7 MB prostora, radi brzo i pouzdano, te ima pregledno sučelje. Zahvaljujući lakom pretraživanju, možete pristupiti hrpi slika koje odgovaraju vašem ukusu i željama.

Da biste preuzeli sliku, samo dodirnite tipku u gornjem desnom kutu i ona će se automatski pohraniti u vašu galeriju. Također, možete provjeriti sve informacije o rezoluciji, uređaju kojim je slika snimljena i sl.

Također, aplikacija je dostupna i u Dark Modeu. Meni to nije tako važno, osobito zato što je 90% zaslona prekriveno ikonama slika, ali nekima to možda puno znači. I nema reklama – ja još nisam naišao ni na jednu, a aplikaciju koristim više mjeseci.

Uporaba ove aplikacije ne zahtijeva registraciju. Ako se ipak odlučite pridružiti zajednici, moći ćete uživati u mogućnosti da dijelite svoje uratke te stvarate vlastite kolekcije. Osim aplikacije za iOS, postoji i verzija za macOS, ali u tom slučaju možda je jednostavnije da upotrijebiti internetsku stranicu,

Koju pozadinsku sliku trenutno imate?

Preuzmite Unsplash iz iOS App Storea (iPhone, iPad, besplatna)
Preuzmite Unsplash iz macOS App Storea (Mac, besplatna)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!