imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Umjetna inteligencija bi mogla imati značajan utjecaj na ekonomiju


Umjetna inteligencija bi mogla donijeti besprimjerni porast do 2035. godine i mogla bi imati sve veću važnost za vodeće svjetske sile. Prema izvješću koje je zatražila vlada Ujedinjenog Kraljevstva, ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva će porasti za 837 milijardi dolara u sljedećih 20 godina. Povećanje učinkovitosti je nezaustavljivo, ali gdje je kraj tome svemu?

Iako mi, prosječni korisnici osjetimo razvoj tehnologije samo kroz gadgete koji nas okružuju, ono ima ogroman učinak na pozadinske procese. Izvješće navodi da će ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva porasti za 837 milijardi dolara do 2035. godine zahvaljujući personaliziranim uslugama, poboljšanju zdravstvene zaštite i rasprostranjenosti umjetne inteligencije. Ovo posljednje će dovesti i do što učinkovitijeg korištenja resursa.

Naravno, to ne pada samo od sebe u krilo svake zemlje, održavanje stalnog istraživanja i razvoja i poticanje tvrtki na automatizaciju zahtjeva ogromnu investiciju. Ujedinjeno Kraljevstvo se trenutno nalazi među vodećim svjetskim zemljama u pogledu umjetne inteligencije: trenutno se održava brza utrka u razvoju tehnologije, tako da ljudi mogu koristiti njene prednosti na sve veći broj načina. Drugi važni aspekti osim umjetne inteligencije su robotika, inteligentna energija i razvoj 5G mreže.

Izvješće također sadrži bilješke o tome kako industrija također mora pomoći u naglašavanju značaja umjetne inteligencije u obrazovanju kako bi mogli nastaviti držati ovu poziciju. To se mora dogoditi da bi se što više tehničara uključilo u omogućavanje rasta. Ovaj korak će se pretvoriti u samostalnu proizvodnju, budući da se sve više radne snage premješta na ovo područje, više tvrtki će moći proizvoditi učinkovitije, što znači da će male i srednje tvrtke moći poboljšati optimizaciju do 2035. godine, a ne samo divovske tvrtke.

Izvor: Bloomberg

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!