imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ukrajinac promijenio ime u iPhone Sim (7)

Ukrajinac promijenio ime u iPhone Sim (7)


Da ste proteklih nekoliko dana u Google upisali ime Olexander Turin, vjerojatno ne biste dobili neke posebne rezultate, osim nekoliko profila na društvenim mrežama. Ali, ako danas upišite ime 20-godišnjeg Ukrajinca, dobit ćete milijune rezultata, koji su prepuni recenzija, landing stranica, stranica s dodacima i slično.

Mladi Ukrajinac je sudjelovao u natjecanju u lokalnoj trgovini elektroničke robe, te je promijenio svoje ime u “iPhone Sim” (sim znači sedam na ukrajinskom jeziku) kako bi osvojio iPhone 7 model potpuno besplatno. Platio je otprilike 2 dolara kako bi službeno promijenio svoje ime u Ukrajini, pa je na taj način izbjegao plaćanje oko 850 dolara za telefon, koliko trebaju izdvojiti njegovi sunarodnjaci ako žele novi Appleov pametni telefon.

Trgovina je nudila besplatan uređaj za prvih pet kupaca koji promijene svoje ime, a Sim je bio jedan od pobjednika.

Stranica Mashable.com primijetila je da, iako kombinacija imena i prezimena neće biti aktualna već iduće godine u Ukrajini, mladić bi s ovom kombinacijom imena i prezimena na engleskom jeziku mogao imati jedno svevremensko ime i prezime, jer SIM na engleskom jeziku označava kraticu za “Subscriber Identity Model”, karticu na kojoj korisnici imaju pohranjene svoje podatke. Ovo je prema, stranici Mashable, vrlo zanimljiva kombinacija, jer će svaki iPhone u budućnosti vjerojatno imati SIM karticu (barem tako izgleda u ovom trenutku).

Također je zanimljivo znati kako je Sim bio sretan što je promijenio svoje ime u ovogodišnji model, a ne prošlogodišnji, jer je na ukrajinskom jeziku riječ za šest “Shist”, koja bi sigurno puno lošije prošla u engleskom jeziku.

Sim je izjavio kako u ovom trenutku planira ostaviti promijenjeno ime, ali će razmisliti želi li ga vratiti kada dobije djecu.

Izvor: digitaltrends.com

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.