imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Kako učiniti vaš iPhone bržim u nekoliko sekundi


Premda korisničko okruženje iOS uređaja osigurava da se ne morate nositi s održavanjem vašeg telefona cijelo vrijeme, evo par savjeta o tome kako podesiti izvedbu ili brzinu vašeg iPhonea ili iPada.

Iako je proljetno čišćenje odavno prošlo, i dalje možemo brinuti za naše iOS uređaje na ovoj žestokoj vrućini. U prethodnom članku, imali smo par savjeta o tome što možete učiniti prije no što vaš telefon ‘prokuha’, zato što vrućina može uzrokovati gubitak performansi. Sada ćemo vam pokazati neke osnovne savjete koji vam mogu pomoći u čišćenju predmemorije vašeg iPhonea ili iPada, kako bi mogli raditi u najoptimalnijem okruženju.

<h2>Ponovno pokretanje može biti osvježavajuće!</h2>

Dobro je početi s najlakšim i najjednostavnijim savjetom: jednostavno ponovo pokrenite svoj uređaj. iOS se može učinkovito baviti memorijom 95% vremena, ali možete u potpunosti svesti sadržaj na nulu s ponovnim pokretanjem koje eliminira probleme koji dolaze od zaglavljenih procesa. I svejedno, svi uređaji trebaju novi početak s vremena na vrijeme.

<h2>Brisanje podataka aplikacije</h2>

Ponekad zaboravimo na zalutale aplikacije koje se nalaze na našim iPhoneima, što je manji problem. Veći problem je taj što te aplikacije mogu pohraniti ogromne količine podataka na našem telefonu s vremena na vrijeme. Takve aplikacije mogu biti usluge streaminga koje inače nude offline streaming, a taj offline sadržaj se nalazi izravno u pohrani telefona. Možete se riješiti ovih nepotrebnih podataka u nekoliko jednostavnih koraka:

  • Dodirnite Postavke > Općenito.
  • Potražite Pohranu & iCloud Upotreba.
  • U odjeljku Pohrana, odaberite Upravljaj Pohranom opciju.
  • Odaberite sumnjivo velike aplikacije (one od 500MB ili više), i pritisnite Izbriši.

Ako ste gotovi s time, uspješno ste uklonili nepotrebne podatke iz pohrane vašeg telefona.

<h2>Brisanje predmemorije Safarija</h2>

Može se dogoditi da je vaš telefon posebno naporan i spor kada pregledavate internet, i stranice se ne učitavaju ili se učitavaju vrlo sporo. Ako ste eliminirali sve druge opcije koje bi mogle usporavati vaš preglednik (poput brzine interneta), možda je vrijeme da očistite Safarijevu predmemoriju. Obratite pažnju, ova metoda će vas odjaviti sa svih računa koje imate u vašem pregledniku, stoga to učinite samo ako ste uredu s tim!

  • Opet otvorite Postavke i pomaknite se prema dolje.
  • Dodirnite ikonu Safari.
  • Pomaknite se dolje i dodirnite Očisti Povijest i podatke o web-mjestu.
  • Odaberite opciju pod nazivom Izbriši povijest i podatke.

Ovo je tako jednostavno. Najveće promjene s ovim savjetima možete postići na starijim uređajima.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!