imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

U susjedstvo tvrtke Apple dolazi razvojni centar za samovozeće automobile

U susjedstvo tvrtke Apple dolazi razvojni centar za samovozeće automobile


Nije riječ o slučajnosti, jer je Apple uložio milijardu dolara u ovu tvrtku. Novi razvojni centar otvoren je usred Silicijske doline.

Vjerojatno ne donosimo nove informacije kada kažemo kako je Apple uvijek bio zainteresiran za automobile. Možda su bili zainteresirani za softver koji bi sam vozio; ali, ovih dana o projektu nema glasa, nitko ne priča o njemu. Je li projekt gotov, ili je Apple odlučio pristupiti mu na drugačiji način? Nešto se događa, jer je najveće ime u ovom području, tvrtka Didi, otvorila razvojni centar u kojem će istraživati sustave sigurnosti prijevoza koji se baziraju na inteligentnoj vožnji i umjetnoj inteligenciji.

U susjedstvo tvrtke Apple dolazi razvojni centar za samovozeće automobile

Lokacija je Mountain View, grad koji se nalazi između gradova Palo Alto i Sunny Vale, a zaista je samo nekoliko ulica od Appleovog sjedišta. Ako to nije dovoljan znak, činjenica da je Apple uložio milijardu dolara u ovu tvrtku prošle godine mogla bi biti nešto snažniji pokazatelj.

Ulažemo iz brojnih strateških razloga, a jedan od njih je mogućnost učenja o nekim segmentima kineskog tržišta. Naravno, vjerujemo kako ćemo s vremenom ostvariti dobar povrat za naš uloženi kapital. – izjavio je Tim Cook u vezi ovog ulaganja

Didi nije uopće mala tvrtka: uspjeli su privući sjajne inženjere iz ogromnih tvrtki kao što je Charlie Miller, koji je jedan od vodećih stručnjaka na ovom području. Došao je iz Uberovog razvojnog tima, a trenutno vodi razvojni tim za sigurnost tvrtke Didi. Jia Zhaoyin također je potpisao ugovor s tvrtkom Didi, a prije toga je radio na sličnim projektima za Google.

U susjedstvo tvrtke Apple dolazi razvojni centar za samovozeće automobile

Prošlo je mnogo vremena od kada smo čuli za Projekt Titan: ne znamo je li Apple uspio sakriti bilo kakve vijesti od javnosti, ili je tvrtka odustala od projekta. Apple još uvijek nije potvrdio kako surađuje s tvrtkom Didi. Ali, vrijedi obratiti pažnju na odnos ove dvije tvrtke, jer bi se moglo dogoditi da Appleov projekt automobila ipak nije samo san.

Izvor: Apple Insider

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!