imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

U Kini već izrađene prve kopije iPhonea 8


Svi znamo da pametni mobitel koji nema kinesku kopiju kao da i ne postoji. Na tom tržištu očigledno uvijek traje utrka s vremenom: morate napraviti kopiju odmah nakon predstavljanja jer inače nitko neće biti zainteresiran za nju. Jedan takav proizvođač nije htio riskirati pa je već izrađena prva kopija iPhonea 8.

Tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u, jedne dnevne novine tiskale su dvije naslovnice kako bi održale korak s nevjerojatnom brzinom objavljivanja na internetu te kako bi prve objavile najnoviju vijest. Tako je pripremljena jedna naslovnica s Donaldom Trumpom kao novim predsjednikom, a druga s Hillary Clinton.

01_first_iphone8_clones_already_released

Kineska tvrtka koja se bavi proizvodnjom kopija posegnula je za istom metodom. Stvorili su prve prototipe kopije na temelju najvrućih i najzanimljivijih glasina o iPhoneu 8. Zahvaljujući Benjaminu Geskinu, sada možemo vidjeti slike tih prototipa.

Na fotografijama se jasno vidi da mnogo detalja odgovara specifikacijama očekivanog uređaja. Ima okomitu dvostruku kameru, koju možemo smatrati sigurnim dijelom mobitela te ekran koji prekriva gotovo čitavu površinu uređaja (iako se nadamo da će Appleovo rješenje biti malo ljepše). Boje odgovaraju nijansama postojeće palete, a čak su i veličine gotovo jednake. Međutim, u potpunosti su pogriješili stavivši Touch ID na stražnju stranu uređaja. Apple nikada ne bi svojevoljno počinio takav zločin, čak ni kada bi Jony Ive bio pred streljačkim vodom. Barem se nadamo.

02_first_iphone8_clones_already_released

Ove su godine moguće specifikacije nadolazećeg iPhonea 8 i drugih uređaja počele curiti u javnost ranije od uobičajenog. Osim toga, te glasne nisu uvijek sadržavale jednake informacije, pa smo s manjom sigurnošću pretpostavljali što možemo očekivati. Razlog svega toga vjerojatno je činjenica da ni u Appleu jako dugo nisu znali što zapravo žele. Očigledno su imali mnogo različitih prototipa, a i okolnosti proizvodnje odigrale su veliku ulogu u donošenju konačne odluke. To bi stvarno moglo biti točno jer su kolale glasine o problemima s proizvodnjom ekrana.

03_first_iphone8_clones_already_released

Vjerojatno je upravo to razlog zašto postojeća kopija iPhonea 8 ne izgleda onako kako očekujemo prema sadašnjim informacijama. Ali tko zna, možda su Kinezi u pravu, premda vjerujemo da većina ljudi ne gaji takve želje…

Izvor: Macrumors

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.