imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Tvrtka koju je Apple kupio koristi tehnologiju zelenog zaslona u stvarnom vremenu


Apple je kupio sljedeću tvrtku koja podržava njihove AR ciljeve. Znanje potrebno za realizaciju AR naočala se još uvijek proširuje.

Apple je tihim manevrom kupio tvrtku sa sjedištem u Danskoj, Spektral. Ovaj startup je specijaliziran za odvajanje pozadine videozapisa korištenjem tehnologije zelenog zaslona u stvarnom vremenu na temelju algoritama strojnog učenja. Iako je transakcija od 30 milijuna dolara napravljena prošle godine, tek je nedavno otkrivena.

Oni koji su pokušali učiniti nešto slično uz pomoć Photoshopa, bi mogli znati koliko je teško odvojiti pozadinu, uglavnom kada se radi o manje očitim predmetima poput kose, Spektralovi algoritmi mogu lako izvršiti zadatke poput tog na brzini od 60 fps.

Kombinirajući duboke neuronske mreže i teoriju spektralnih grafova s računalnom snagom modernih GPU-ova, naš motor može obraditi slike i videozapise s kamere u stvarnom vremenu (60 fps) izravno na uređaju” objasnila je tvrtka na svojoj web-stranici.

Možda znate da je, prema Appleu, proširena stvarnost ključ budućnosti. ARKit i njegove povezane aplikacije tek su početak. Ako se sve glasine pokažu točnima, AR naočale bi mogle biti predstavljene 2020. A u međuvremenu, Apple nastavlja kupovati startup tvrtke, poput SensoMotoric Instruments, kojeg su kupili prošle godine.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!