imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Tri stvari koje će se zauvijek promijeniti nakon predstavljanja iPhonea 8


Neki očekuju da će iPhone 8 biti nevjerojatan jubilarni telefon, dok drugi smatraju da će to jednostavno biti dosadan uređaj koji pokušava uhvatiti korak s konkurencijom. Ogromno uzbuđenje već mjesecima okružuje ovogodišnji telefon vrhunske kategorije, međutim, bez obzira na to što bi se moglo dogoditi u budućnosti i u kojem smjeru bi ovaj telefon mogao odvesti Apple, bit će tri stvari koje će ostaviti ogroman trag na telefonskoj industriji.

Zaslon

Najočekivanija inovacija uvedena na iPhone 8 nedvojbeno je ogroman zaslon koji će pokriti cijelu prednju stranu telefona. Apple nije prvi proizvođač koji se odlučio stvoriti takav telefon jer Samsung, LG i Xiaomi svi imaju telefon bez ruba u svojoj paleti proizvoda. U isto vrijeme, Apple je za mnoge oduvijek bio tvrtka koja je uspjela upoznati ljude s novom tehnologijom. Pomislite samo na zaslon osjetljiv na dodir koji možete koristiti bez stylusa, ili na čitač otiska prsta, ili čak na sami smartphone. To je odvažan potez od strane Applea, da promijeni ikoničnu shematiku i Home tipku u nešto posve nepoznato, ali sigurni smo da će krajnji rezultat biti veličanstven.

Cijene

Bilo je mnoštvo zastrašujućih glasina o tome kako će cijene iPhonea 8 biti dramatično povećane. Većina ljudi je buduću cijenu stavila negdje između 1,000 i 1,200 dolara. Mnogo je razloga s kojima možemo objasniti zašto: proizvodnja OLED zaslona je veoma teška i skupa, ili onaj da Appleovi dobavljači navodno teško održavaju korak s očekivanom potražnjom, stoga je tvrtka odlučila podići cijenu. Štogod bi budućnost mogla donijeti, ako Apple uspije oboriti rekorde čak i s ovim cijenama, onda možemo biti sigurni da će i druge tvrtke također početi dizati cijene.

Proširena stvarnost

Nažalost, ne možemo vidjeti budućnost, ali čini se da će iPhone 8 načiniti prvi korak prema naočalama za proširenu stvarnost. Barem se Apple nada da će zaluđenost proširenom stvarnosti koja je temeljena na ARKitu, i predstavljena s iOSom 11 napokon doprijeti do svih, i da će programeri vidjeti jednako mnogo potencijala u njoj kao što su vidjeli u App Storeu u prošlosti. Uobičajeno prilično brza ažuriranja bi vrlo brzo mogla učiniti iOS najvećom AR platformom na svijetu, što bi moglo stvoriti odličan temelj za budući novi uređaj. Koliko iPhone 8 može dodati tome, otkrit ćemo 12. rujna.

Izvor: The Verge

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!