imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Treneri i suci NHL lige dobili iPad Pro tablete


Prema dogovoru između Applea i Nacionalne hokejaške lige, treneri i suci sada će svoj posao obavljati pomoću Mac računala i iPad Pro tableta. Appleove ćemo proizvode vidjeti na klupama tijekom sadašnjih doigravanja te tijekom čitave sljedeće sezone, koja počinje u listopadu.

Ove je sezone u NHL-u uvedena jedna inovacija: na klupama su postavljeni monitori koji su pomagali trenerima svakog tima da bolje organiziraju igru detaljnijim proučavanjem izvedbe igrača i sudačkih odluka. Nekoliko je ekipa koristilo tu novu tehnologiju tijekom čitave sezone, a sljedeći je korak bio testni dogovor između Applea i NHL-a. Tako će tijekom cijelog doigravanja na svakoj klupi biti postavljen iPad Pro.

01_nhl_gets_ipad_pros_for_benches

Izvorno je bilo odlučeno da će se te promjene uvesti od sljedeće sezone, ali su rezultati bili tako dobri da su u NHL-u željeli da Appleovi uređaju budu postavljeni za stalno još ove sezone, pa će ekipe moći koristiti iPad Pro već tijekom doigravanja. David Lehanski, NHL-ov viši potpredsjednik poslovnog razvoja, smatra da se radi o jako važnom dogovoru jer će iPad Pro pomoći sucima da donesu odluke brže i točnije (čime će se ublažiti tenzije među igračima i navijačima tijekom doigravanja) te da lakše donose odluke u dvosmislenim situacijama.

Zaista vjerujemo da će ovo pomoći sucima i službenicima, jer će se odluke sada donositi brže i bit će točnije.

Ovaj dogovor vrlo je sličan onome između NFL-a i Microsofta od prije nekoliko godina, premda je taj neslavno završio nakon što su se tada aktualni pobjednici Super Bowla, New England Patriotsi, pobunili protiv Surface tableta. Glavni trener Bill Belichick izjavio je da tableti koje su koristili tijekom igre nisu bili ujednačeni u svojoj izvedbi zbog neprestanih tehničkih problema, koji su se javljali u ključnim situacijama. Dodao je i da se odlučio vratiti tradicionalnijim metodama rada.

Međutim, najzanimljivije je bilo kada je Belichick razbio jedan Surface tablet bacivši ga na pod pored klupe. Naravno, nije samo on imao problema s tim lošim tabletima – mnogi su ljudi tek kasnije otvoreno progovorili o tome. U to je vrijeme Microsoft okrivio mrežne probleme za poteškoće u radu tableta. Još uvijek nije jasno u čemu je zapravo bio problem, ali svi znamo da samo vrhunski profesionalci mogu upravljati playbackom u realnom vremenu, kako bi treneri i suci mogli dobiti stabilan i pouzdan prikaz igre koja se u tom trenutku odvija.

Apple je vjerojatno učio iz Microsoftovih grešaka: ovaj incident s razbijanjem sigurno nije poboljšao prodaju Surface tableta. Ako ovo testno razdoblje bude uspješno, gledat ćemo iPad Pro tablete na klupama tijekom čitave sljedeće sezone. Samo se nadamo da nećemo vidjeti trenere kako gube živce zbog mušičavosti tehnologije.

Izvor: The Verge

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.