imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone 8

Ovdje možete pronaći sve o iPhoneu 8

Biste li mogli raditi za Apple?

Would you be able to work for Apple?


Razumljivo je kako mnogi ljudi žele raditi za jednu od najuspješnijih tvrtki na svijetu, što znači kako je značajno teže doći do razgovora za posao. Pogledajmo koja pitanja biste trebali odgovoriti kako biste dobili posao u Appleu.

Postoje legende o čudnim, smiješnim ili besmislenim pitanjima koje tvrtke postavljaju svojim nervoznim kandidatima za posao na razgovorima za posao. Nekoliko kandidata, koji su imali dovoljno sreće i znanja da dođu na razgovor za posao u Appleu, podijelili su nekoliko pitanja s Glassodorom. Većinu pitanja ste već čuli ako ste bili na razgovoru za posao, jer je riječ o pitanjima koja će mnoge tvrtke postaviti na razgovoru za posao. Pa ipak, postoji nekoliko pitanja zbog kojih ćete podići obrve u čudu.

Biste li mogli raditi za Apple?

Slijedi popis pitanja:

1. S kime biste najradije popili kavu i zašto?
2. Tko vam je uzor i zašto?
3. Jeste li kreativni? Što je po vama kreativno, što vam trenutno pada na pamet?
4. Kako biste opisali sebe?
5. Imate tri kutije. Jedna sadrži samo jabuke, druga samo naranče, a treća sadrži oboje. Kutije su netočno označene tako da nijedna ne sadrži ono što je napisano na njoj. Ako otvorite samo jednu kutiju i ne pogledate unutra te uzmete samo jedno voće, kako ćete znati što se nalazi u svakoj?
6. Što biste rekli korisniku koji kaže da ne voli Apple?
7. Recite nam nešto o situaciji kada smatrate da ste dobili nešto što ne zaslužujete.
8. Za koju pjesmu vas je sram što ju imate na telefonu?
9. Ako imate 2 jaja, a želite saznati s kojeg kata možete baciti jaje bez da ga razbijete, kako biste to napravili? Koje je optimalno rješenje?
10. Recite jedan trenutak koji vam je definirao život i zašto?
11. Koja je vaša najveća slabost i zašto?
12. Ako dobijete staklenku s pomiješanim neparnim i parnim novčićima, uzmete jedan novčić iz i okrenete ga tri puta, te dobijete specifičnu kombinaciju “glava, glava, pismo”, koje su šanse da ste izvukli parni ili neparni novčić?
13. Navedite ime osobe kojoj biste dali da odlučuje životne odluke umjesto vas.
14. Što biste rekli samom sebi u budućnosti i u prošlosti?
15. Tko je vaš najdraži vođa?
16. Imate 100 novčića poslaganih na stolu, svaki ima dvije strane. Njih deset okrenuto je na način da je vidljiva glava, dok je 90 na način da je vidljivo pismo. Ne možete osjetiti, vidjeti ili na drugi način saznati kako su okrenuti pojedinačni novčići. Podijelite novčiće kako bi isti broj novčića s glavom na vrhu bilo na obje strane.
17. Koliko djece se rađa svakog dana?
18. Jeste li pametni?
19. Ako stavite čašu vode na gramofon i polako počnete povećavati brzinu, što će se prvo dogoditi – hoće li čaša proklizati, preokrenuti se ili će voda izaći iz čaše?
20. Što želite raditi za pet godina?
21. Kako biste testirali toster?
22. Ako biste lebdjeli na iPhoneu, kako biste to napravili?
23. Objasnite situaciju kada ste dali krivi savjet nekome. Koje su bile posljedice? Što ste naučili iz te situacije?

Biste li mogli raditi za Apple?

Iskreno, pitanja broj 5, 12 i 16 nam se čine kao dosta zbunjujuća u situaciji kao što je razgovor za posao. Ako imate sve odgovore, voljeli bismo ih čuti!

Izvor: Telegraph

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.