imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Tim Cook već testira monitor glukoze za Apple Watch


Imali smo članke o ovoj temi prije i o tome kako bi sljedeća velika stvar u svijetu Apple Watcha mogao biti monitor glukoze. Direktor tvrtke je primijećen usred testiranja uređaja u krugu Apple Campusa koji će vjerojatno završiti kao vanjski dodatak.

Trenutno su dostupne dvije opcije za nadziranje glukoze. Metoda koja je općenito poznatija je ubadanje prsta; očita mana ovoga jest to da je uređaju potrebna kapljica krvi koju bi testirao, pa se dijabetičari moraju ubosti više puta dnevno kako bi testirali razine glukoze. Drugi negativan aspekt ove metode je to kako ona ne nadzire razinu glukoze stalno, stoga je teško slijediti tendencijama slične promjene.

Naprednija tehnologija uključuje umetanje čipa ispod kože koji može pružiti stalno nadziranje, ali zahtjeva ozbiljniji kirurški zahvat kojemu se nisu svi spremni podvrgnuti. Zato bi stvaranje nosivog uređaja koji ne zahtijeva ništa drugo osim nošenja, a i dalje pacijentima pruža stalni nadzor, bio ogroman korak naprijed.

01_tim_cook_testing_glucose_monitor_for_apple_watch

Kao što znamo iz prethodno objavljenih informacija, Apple radi na upravo takvoj vrsti uređaja. Prema vijestima, mali tim u potpunosti odvojen od Appleovog sjedišta trenutno razvija takav proizvod uz pomoć medicinskih stručnjaka. Izvor CNBC-a kaže da Tim Cook već započeo s korištenjem ovog uređaja, jer je viđen u krugu Apple Campusa dok je koristio monitor glukoze koji je bio priključen na Apple Watch.

To također znači kako uređaj za nadziranje vjerojatno neće biti ugrađen u sat, ali će možda biti vanjski dodatak povezan s njime. Razlozi iza ove odluke bi mogli biti ono o čemu je Tim Cook pričao ranije, kako ne žele da Apple Watch prolazi kroz postupak potvrđivanja od strane Udruge za hranu i lijekove (Food and Drug Association), FDA skraćeno. Ako bi se medicinski uređaj nalazio u vanjskom dodatku, samo taj dodatak bi morao biti odobren od strane FDA, Apple Watch bi bio izostavljen iz procesa.

Takav uređaj bi mogao pomoći mnogim ljudima da postignu promjenu u svom načinu života uz to što bi pomagao dijabetičarima da nadziru svoje razine glukoze. Budući da stalno možete vidjeti svoju razinu glukoze, možete pratiti koje vrste hrane imaj kakav učinak na vaše tijelo. Iz toga s lakoćom možete izvući zaključke i sastaviti plan prehrane koji će biti dobar za vaše opće zdravlje, te će povećati vašu produktivnost.

02_tim_cook_testing_glucose_monitor_for_apple_watch

Tim cook je također privukao pažnju na ovu korisnu stvar kada je održao predavanje za studente na Sveučilištu u Glasgowu u veljači. Rekao je kako već nekoliko tjedana nosi uređaj za nadziranje razine glukoze (iako se vjerojatno ne radi o istom uređaju o kojemu je izvor CNBC-a govorio) uz čiju pomoć si je mogao napraviti zdraviji plan prehrane. Također je govorio i o pozitivnim preventivnim faktorima koje bi uređaj mogao imati:

Psihički je uznemirujuće ubosti se mnogo puta dnevno kako bi provjerili krvni šećer. Postoji puno nade da ako netko ima stalno znanje o tome što jede, može odmah znati što uzrokuje odgovor… I da se mogu dobro prilagoditi prije nego što postanu dijabetičari.

Mislimo kako je točna funkcija nadziranja glukoze vjerojatno najbolja stvar koja se mogla dogoditi Apple Watchu.

Izvor: CNBC

 

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.