imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook se preznojavao u svom najnovijem intervjuu


HBO je nedavno emitirao Axiosov poduži intervju s Timom Cookom. Konačno, postavili su pitanja koja idu daleko iza općih pitanja.

HBO je u nedjelju predstavio intervju u kojemu je novinar Axiosa ispitivao Tima Cooka o raznim temama. Kao i svi intervjui Tima Cooka, razgovor se nalazio na putu političke korektnosti i čiste dosade.

Razgovarali su o rodnim pitanjima u Silicijskoj dolini, točnije o tome zašto u industriji ima manje žena, regulacijama, vladi i političkim temama. Zatim su prešli i na ono klasično “zaštita vaših podataka je jedan od naših glavnih ciljeva” pitanje.

Srećom, novinar Axiosa nije dopustio Timu Cooku da se odmara sa svojim prosječnim odgovorima te ga je pogodio s jednim vrlo ključnim pitanjem.

Pitao ga je zašto mu je ugodno uzimati milijarde dolara od Googlea kako bi on bio Appleova zadana tražilica.

Wow. S jedne strane ovo pitanje sadrži prilično implicitnu činjenicu da povjeravanje korisničkih podataka Googleu možda i nije najbolji izbor. S druge strane, glasine navode kako je Google ove godine Appleu platio oko 9 milijardi dolara kako bi ostao zadana tražilica na iOS-u.

Međutim, trebali biste dvaput razmisliti prije no što se upustite u raspravu s Timom Cookom, jer on uvijek ima savršeni odgovor:

Mislim da je [Googleova] tražilica najbolja. Pogledajte što smo učinili s kontrolama koje smo ugradili. Imamo privatno pretraživanje weba, imamo inteligentnu prevenciju praćenja. Ono što smo pokušali učiniti je smisliti načine na koje možemo pomoći našim korisnicima u njihovom svakodnevnom životu. Nije savršeno – ja bih to prvi koji će to reći – ali je od velike pomoći.

Kada bi svi Cookovi intervjui imali više pitanja poput ovoga, možda bi se isplatilo obratiti pažnju na njih.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!