imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook: Pro područje dobit će više pažnje

Tim Cook: Pro područje dobit će više pažnje


Tim Cook nedavno je održao sastanak s dioničarima tvrtke. Na jednom dijelu sastanka dioničari su ga pitali pitanja vezana uz tvrtku i poslovanje, a dao je vrlo zanimljive odgovore, posebno jedan koji će razveseliti mnoge korisnike.

Mnogi korisnici su polako počeli govoriti kako Apple smanjuje mogućnosti svojih proizvoda za profesionalnu upotrebu. To ide protiv imenovanja nekih proizvoda, jer imaju naziv Pro. Posljednja slamka za neke korisnike bio je najnoviji MacBook Pro, koji je izašao prošle jeseni, jer su mnogi smatrali kako su ovi Pro modeli dovoljni za korištenje u kafiću, ali ne za profesionalnu upotrebu.

Ima nešto istine u toj tvrdnji. Iako su Touch Bar modeli potpuno u redu, model bez Touch Bara mogli bismo radije nazvati MacBook Air Pro. Apple se možda ne bi previše svađao s nama oko te tvrdnje, jer su upravo s MacBook Airom uspoređivali ovaj model na predstavljanju. Postoji još događaja koji podržavaju teoriju kako Apple smanjuje mogućnost profesionalne upotrebe: odlazak Sala Soghoiana, odlazak Chrisa Lattnera u Teslu. Osim toga, Mac Pro model nije nadograđen više do 1000 dana.

Tim Cook: Pro područje dobit će više pažnje

Mnogi ljudi, među njima i ljubitelji tvrtke, zaključili su kako su to znakovi kako profesionalni korisnici više nisu toliko važni Appleu. Čini se kako su dioničari to također zaključili, jer je Tim Cook morao potvrditi na sastanku kako tvrtka još uvijek ozbiljno shvaća Pro liniju.

Više ćemo raditi u profesionalnom području, koje nam je vrlo važno. Kreativno područje nam je posebno važno.

Nemojte misliti da je nešto što smo napravili ili činjenica da niste još vidjeli na čemu trenutno radimo znak kako imamo prioritete negdje drugdje.

Nažalost, nije rečeno kada bi korisnici mogli vidjeti nešto od toga na čemu rade, a još manje kada bi to moglo biti dostupno za kupnju. Ali, nekoliko zanimljivih stvari je spomenuto.

Tim Cook: Pro područje dobit će više pažnje

Dioničari su pitali pitanje koje je popularnije svake godine: kada će se iPad i Mac spojiti u Mac s touch zaslonom? Tim Cook odgovorio je svojim uobičajenim odgovorom: ne može pričati o planovima za buduće proizvode, ali tvrtka gleda na iPad i Mac kao na dvije različite stvari koje služe različitim svrhama.

Appleov CEO pričao je o AirPods slušalicama, koje pokušavaju proizvesti što je brže moguće. Dodao je kako je proizvod kulturni fenomen. Dioničari su ga pitali mogu li slušalice biti štetne za uši, na što je Cook odgovorio kako u tom slučaju ne bi bile dio Appleove ponude.

Tim Cook: Pro područje dobit će više pažnje

Kada je završio dio s pitanjima, Cook je dodao kako će se idući sastanak održati u Steve Jobs Theateru u Apple Parku.

Izvor: Macrumors i 9to5mac

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.