imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku za dijeljenje bicikala

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku Ofo


Tim Cook nikada nije skrivao ulaganja i partnerstva s tvrtkama u Kini. Još uvijek voli posjetiti manje tvrtke koje se nalaze u ovoj zemlji pred velikom publikom.

Tim Cook svratio je do tvrtke Ofo tijekom svojeg putovanja u Kinu. Trenutna vrijednost tvrtke je oko milijardu dolara, a najveći ulagač je kineska tvrtka Didi, koja je vrlo slična Uberu. Ofo je također tvrtka koja se bavi javnim prijevozom, a specijalizirani su za najam bicikala.

Cook se sastao s CEO-om Ofoa, Dai Weiom, u sjedištu tvrtke u Pekingu. Imao je priliku i isprobati jedan bicikl, te se činilo kako je zadovoljan s njime. Nije podijelio fotografiju na Facebooku ili Twitteru, nego na svom Weibo profilu. Weibo je najveća kineska microblogging stranica: trenutno ima više od tristo milijuna korisnika, te se smatra najvećim konkurentom Twittera.

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku za dijeljenje bicikala

Cook je podijelio svoje dojmove o posjetu:

Hvala Ofo timu na lijepom dočeku danas! Iza vaše misije da učinite put na posao čišćim, učinkovitijim i zabavnijim stoji sjajna energija!

Ovakvo čvrsto povezivanje nije nimalo slučajno. Kina je tržište visokog prioriteta za Apple, čak i ako još uvijek nisu uspjeli “eksplodirati” na njemu. Ova zemlja je također vrlo važna iz perspektive dobavljača i tvornica za proizvodnju uređaja i dijelova. Naravno, Tim Cook je posjetio i neke lokalne Apple Storeove. Osim toga, posjetio je tvrtku koja je napravila fitness aplikaciju Keep, koja se polako približava brojci od 80 milijuna preuzimanja.

Tim Cook posjetio kinesku tvrtku za dijeljenje bicikala

Cook je sudjelovao i na konferenciji koju je sponzorirao Microsoft, na kojoj je možda doživio nekoliko neugodnih i smiješnih trenutaka, jer je Surface Pro 4 tablet bio iza kartice s njegovim imenom. Cook je vjerojatno mogao iskoristiti CNN-ovu metodu kako bi zaobišao sustav i na taj način iskoristio tablet konkurentske tvrtke kako bi reklamirao tablet svoje tvrtke.

Izvori: Cult of Mac i The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!