imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama


Tim Cook imao je vremena za jedan intervju s francuskim novinama Le Figaro, u skopu svoje turneje po cijeloj Francuskoj. Pričao je o raznim temama tijekom intervjua, kao što su mogućnost otvaranja nove trgovine, virtualnoj stvarnosti, umjetnoj inteligenciji i porezima.

Appleov CEO nije dao jasan odgovor o tome planira li Apple otvoriti trgovine u Rue de Champs-Élysées u Parizu. Samo je izjavio kako uvijek razmišljaju o raznim mogućnostima. Cook je naglasio kako je Francuska posebno važna za Apple, zato se i pojavila ideja o novoj trgovini.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Francuska je uvijek bila posebno mjesto za Apple. To je najbolje mjesto za razgovor sa svim glazbenicima, grafičkim dizajnerima, dizajnerima i fotografima koji koriste naše proizvode. Puna je kreativne energije.

Tim Cook nije išao u detalje o planovima tvrtke, pa nije pričao o glasinama koje govore kako Apple planira otvoriti mali centar, a ne samo trgovinu. Tijekom intervjua pričali su i preseljenju proizvodnje. Postoji još veći pritisak na tvrtku da prebaci proizvodnju u SAD od kada je Donald Trump postao predsjednik SAD-a.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

U ovim debatama o lokacijama tvornica, ljudi se previše fokusiraju na mjesto gdje se proizvod sastavlja. Kada otvorite proizvod i vidite različite dijelove, vidite da je cijeli svijet zastupljen. Imamo 4600 dobavljača u Europi, a potrošili smo već 11 milijardi dolara na tom kontinentu.

Tim Cook je pričao o još jednoj osjetljivoj temi, porezima. Mediji su bili glasni prošle godine: Apple je, prema podacima Europske Komisije, plaćao sve manje poreze u Irskoj, što je protivno regulacijama, pa je Europska Komisija htjela prisiliti Apple da plati ostatak iznosa Irskoj. Ali, Irska je shvatila kako ne žele novac, jer su izračunali kako im je bolje da im Apple daje poslove nego novac.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Plaćamo više poreza nego ijedna tvrtka u svijetu. Ne izbjegavamo ih. Iz naše perspektive, zakon je jasan. Moramo platiti porez tako gdje stvaramo vrijednost.

Teme virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije su teme o kojima Apple nije puno pričao u javnosti, točnije nisu jasno formulirali svoje ciljeve u ovim tehnologijama. Cook smatra kako značajke koje koriste umjetnu inteligenciju, primjerice Siri, čine iPhone boljim. Spomenuo je i smanjenje prodaje iPhone uređaja, te je objasnio kako će ova industrija proći iste faze kao i računalna industrija, gdje se dogodio snažan pad, nakon kojeg je slijedio snažan period razvoja.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Pogledajte što se dogodilo s računalima. Ako se vratite u 90-te i rane 2000-te, vidjet ćete da je prodaja pala, a zatim ponovno krenula. Pametni telefoni će imati isti put. Inovativni proizvodi uvijek naprave značajnu promjenu.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Tim Cook odradio je nekoliko nenajavljenih posjeta lokalnim Apple Storeovima na svojoj franucskoj turneji, a pričao je s dizajnerom Julienom Fourniéom, kao sa suosnivačima VizEata, Camille Rumani i Jean-Michael Petitom. Posjetio je medijsku tvrtku Konbini, razgovarao s umjetnikom JR, a posjetio je i Apple Store u Marché Saint-Germainu.

Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama Tim Cook odradio intervju s francuskim novinama

Izvor: 9to5mac

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.