imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook ne samo da govori o njoj, on doista voli najbolju novu značajku iOS-a 11


Appleov glavni izvršni direktor je u mnogim oblicima izrazio koliko mogućnosti proširena stvarnost zaista sadrži, i nedugo zatim Apple je počeo razmišljati o ovoj tehnologiji kao o platformi. S izlaskom ARKita i kasnije s predstavljanjem iOS-a 11, miješanje generiranih i stvarnih slika postalo je dostupno svima. Tim Cook voli AR igre i aplikacije isto kao i svi ostali.

Na Redditu se pojavio razgovor u kojem student Sveučilišta u Oxfordu detaljno opisuje koliko strastveno i duboko je Appleov glavni izvršni direktor Tim Cook razgovarao o pitanju proširene stvarnosti tijekom njegovog posjeta sveučilištu. Pomislili biste da vođa tako ogromne tvrtke zapravo ne vidi tehničku stranu razvoja tvrtke, osim sa stajališta uspješnog poslovnog čovjeka. Međutim, ispostavilo se da to uopće nije istina.

Korisnik Reddita govorio je o tome kako su stvorili kratku demonstraciju za posjet Tima Cooka kako bi mu pokazali na čemu trenutno rade na sveučilištu. Demonstracija je završila kao 15-minutna profesionalna rasprava, a Appleov izvršni direktor je pokazao da je iznenađujuće dobro upoznat s ovom temom. To nije nikakvo iznenađenje jer je on bio taj koji je uvijek iznova davao izjave koje su aludirale na to da proširena stvarnost nije samo obična igračka za Apple, već tehnologija na kojoj tvrtka može temeljiti stvari; štoviše, rekao je kako je to jednako dobra ideja kao i sami pametni telefon.

Bio sam nevjerojatno iznenađen zbog očitog znanja koje je Tim imao o tehnologiji. Očekivao sam da će pitati pitanja na visokoj razini o tome što radimo, ali Tim je detaljno pitao o svemu, kao na primjer o načinu na koji je radila dubinska kamera koju smo koristili.

Premda za sada proširena stvarnost u svom trenutnom obliku ne izgleda kao neophodna tehnologija, u isto vrijeme, puno korisnih aplikacija je objavljeno u App Storeu u vrlo kratkom vremenskom roku, ali postoje i neki smiješni primjeri. Možda ćete imati isti osjećaj koji ste imali i kada je App Store prvi puta lansiran: započeo je polako a zatim stekao toliku brzinu da sada sadrži milijune aplikacija. Kao što su aplikacije odredile razvoj iPhonea, proširena stvarnost bi mogla donijeti nešto sasvim novo za stol.

Izvor: Cult of Mac

BTS 2018

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!