imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook na turneji u Francuskoj

Tim Cook na turneji u Francuskoj


Evo vam prilike kakvu nikada prije niste imali: možete sresti Tima Cooka u Francuskoj. Appleov CEO nije nam toliko blizu bio već jako dugo.

Čini se kako je Tim Cook pokupio neke navike svog prethodnika, Stevea Jobsa, te se pojavljuje bez najave u Apple Storeu, kako bi mogao popričati sa zaposlenicima i korisnicima u trgovini. To inače čini u trgovinama u SAD-u, ali ovaj put, Tim Cook je otputovao do Francuske.

Njegov neočekivan posjet bio je u Storeu u Marseilleu, koji je otvoren prošlog svibnja u shopping centru naziva Les Terrasses du Port, ali izvori kažu kako je posjetio i druge trgovine u Parizu. Posjet se odvio kao i inače: Tim Cook je razgovarao sa zaposlencima i kupcima, snimio selfie sa svima, napisao tweet o svom posjetu i otišao.

Veselim se što sam opet u Francuskoj kako bi posjetio naš talentiran tim u Marseilleu.

Nekoliko sretnika provelo je sate s Cookom, čije je vrijeme dragocjeno kao zlato. Jean Claude Long, voditelj Instagram računa trgovine, rekao je kako je pričao s Cookom dva sata.

Cook je sigurno posjetio i Apple Store u podzemlju shopping centra le Carrousel du Louvre. Nije najavio posjet kao i obično, a sve je prošlo jednako kao i u drugoj trgovini. Trgovine su vrlo dobro odradile ovaj posjet: svi su prepoznali Cooka, te je dočekan s pljeskom.

Ako ste ikada htjeli upoznati Tima Cooka, sada je vrijeme da kupite karte i posjetite francuske Apple Storeove, jer tko zna koliko će biti u zemlji. Jedna stvar je sigurna: tamo je bio jučer.

Kad smo već na temi Apple Storea, pogledajmo kako je izgledao prvi kada je tek otvoren. Steve Jobs će nas osobno provesti kroz prvi Apple Store u Tysons Corner Centeru u gradu Tysons Corner.

Smiješno je danas gledati ovaj video, te čuti kakve su riječi korištene u reklamama tada. Naš najdraži dio je što Jobs posebno naglašava kako se svako računalo može spojiti na internet. Također je zanimljivo vidjeti koliko su se trudili imati proizvoda drugih tvrtki u trgovini. Bilo je mnoštvo MP3 playera i video kamera u sredini trgovine od tvrtki Sony i Canon. Da, MP3 playera, jer iPod još nije izašao i promijenio glazbenu industriju.

Još jedan sjajan dio trgovine je Genius Bar. Riječ je o bolje nazvanom informacijskom centru. Kupci bi sjeli na barske stolce kako bi zaposlenike (genije) pitali pitanja o proizvodima. Ako geniji nisu znali odgovor, pokraj njih bi se nalazio crveni telefon, koji je bio spojen sa sjedištem tvrtke u Cupertinu.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.