imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru


Posjetitelji jednog vijetnamskog restorana u gradu Palo Alto ovog tjedna su imali priliku svjedočiti rijetkom fenomenu. Appleov i Googleo CEO sjedili su za istim stolom i razgovarali. Ali, o čemu?

Glavni izvršni direktori dvije najveće tehnološke tvrtke na svijetu razgovaraju u vijetnamskom restoranu… Čini se kao početak vica, ali riječ je o stvarnom događaju. Uvijek razmišljamo o Appleu i Googleu kao o dva velika rivala, kao o Harry Potteru i Voldemortu, SAD-u i SSSR-u iz perioda Hladnog rata. To nije bez razloga, s obzirom da je u vrijeme Stevea Jobsa ovaj opis situacije između tvrtki bio poprilično točan.

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Primjerice, slična situacija dogodila se 2010. godine: Steve Jobs i Googleov tadašnji CEO, Eric Schmidt, sjeli su na kavu. Ali, odnos između dvije tvrtke tada je bio vrlo negativan. Jobs je smatrao kako je Google mnogo toga kopirao od Applea za Android (nazvao je to velikom krađom), pa je izjavio kako je spreman na termonuklearni rat protiv Googlea. To je započelo sudske procese između tvrtki; tada je također započela borba između Applea i Samsunga koja traje još danas.

Tehnološki svijet je veliku važnost dao tom sastanku: tehnološke stranice su čak angažirale profesionalce kako bi analizirali fotografije sastanka, kako bi nešto saznali iz govora tijela sudionika. Prema analizi, definitivno nije bilo riječi o popodnevnom čaju: oba sudionika bili su zatvoreni, vjerovali su jedan drugome oko 33%, a Eric Schmidt se prema analizi čak bojao Jobsa.

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Tim Cook i Sundar Pichai odradili su puno opušteniji sastanak od spomenutog sastanka Jobsa i Schmidta. Iako su bili pomalo napeti: obojica drže ruke i tijelo u tipičnoj CEO maniri, gledaju jedan drugoga u oči bez treptanja i slično, ali barem nema “termonuklearnog rata” između tvrtki. Nadalje, čak su se i čaše vina pojavile na stolu.

Ne znamo najzanimljiviji dio sastanka: teme o kojima su raspravljali. Možda o skandalu vezanom uz curenje informacija CIA-e, možda o Trumpovoj želji da ujedini tehnološke tvrtke protiv zajedničkog neprijatelja. Nekoliko šaljivih komentatora čak je izjavilo kako je Sundar bio na razgovoru za posao…

Tim Cook i Googleov CEO otišli na večeru

Jedino što je gotovo sigurno je kako nisu dogovarali zajednički projekt.

Izvor: Cult of Mac

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!