imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Sviđaju li vam se? Nemojte se previše uzbuđivati, nitko od njih ne postoji


AI je došao do određene točke u kojoj umjetno stvorene portrete i stvarne portrete zapravo ne možemo razlikovati.

U današnje vrijeme, Internet je pun umjetne inteligencije, strojnog učenja i drugih povezanih ključnih riječi. Koriste se u većini aplikacija, od kamera i hladnjaka, pa do aparata za kavu. To nije problem, jer ona ima i dodatnu marketinšku vrijednost, i zbilja je uzbudljivo područje tehnologije koje se neprestano razvija i raste.

Također znamo da uz pomoć umjetne inteligencije možete stvarati nove recepte, skladati glazbu, a sposobna je i za najkreativnije zadatke. Ono što je manje naglašeno je njena sposobnost vizualizacije pomoću algoritama.

Međutim, to je stvarno prošireno polje. Kao primjer, Philip Wang, jedan od Uberovih programera, stvorio je web-stranicu. Koristeći mrežu Iana Goodfellowa, stvorio je ThisPersonDoesNotExist gdje možete vidjeti portrete osoba koje ne postoje, a koji su generirani od strane algoritma. Kada osvježite stranicu, ona će generirati potpuno nove fotografije.

Web-stranica koristi takozvanu GAN (Generative Adversarial Networks) tehnologiju. Ima dvije vrste umjetne inteligencije. Prva zna kako generirati sliku, dok druga može razlikovati generirane od stvarnih portreta. Ako prva uspije stvoriti portret koji je toliko realističan da ga druga umjetna inteligencija prepoznaje kao stvaran, onda je taj portret objavljen na stranici. Na prvi pogled je zaista teško pronaći male mane na slici, ali je ovo savršena igra koju možete igrati poslije nedjeljnog ručka.

Izvor: The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!